Fem skadet i fire angrep på ett døgn

Fra onsdag morgen til torsdag morgen begikk palestinske terrorister fire angrep mot israelere. Fem ofre ble skadet i angrepene.

Fembarnsfaren Roy Harel ble angrepet av palestinske terrorister i sitt eget hjem onsdag 2. mars. (Foto: Flash90)
Fembarnsfaren Roy Harel ble angrepet av palestinske terrorister i sitt eget hjem onsdag 2. mars. (Foto: Flash90)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tidlig torsdag morgen ble en 43 år gammel israelsk politimann lettere skadet da en 14 år gammel palestinsk jente knivstakk ham i landsbyen Al-Auja i Jordan-dalen.

Da han ble angrepet, holdt politimannen på å omdirigere trafikken langs hovedgjennomfartsveien Route 90, fordi et tre hadde blåst overende av sterk vind og blokkerte veien. Etter angrepet ble hun overmannet og arrestert av politiet uten at det ble avfyrt skudd. Politimannen ble knivstukket i skulderen, og er fraktet til sykehus i Afula, ifølge Israel Hayom, Times of Israel og Jerusalem Post.

 

Skyteangrep natt til torsdag

Noen timer tidligere ble en annen israelsk politimann lettere skadet da han ble beskutt i et veikryss utenfor Nablus. Politibilen han kjørte ble også skadet i angrepet. Israelske sikkerhetsstyrker er på leting etter gjerningsmennene.

I andre aksjoner på Vestbredden arresterte israelske sikkerhetsstyrker til sammen 11 terrormistenkte i løpet av natten.

 

To soldater knivstukket i bosetning

To israelske soldater ble lettere skadet i et knivangrep innenfor inngangen til den israelske bosetningen Har Bracha, som ligger i nærheten av Nablus på Vestbredden. Dette angrepet fant sted etter klokken 19 lokal tid onsdag kveld.

To ukjente gjerningsmenn sto bak angrepet. De knivstakk soldater som sto på vakt på innsiden av inngangen til bosetningen, ifølge IDF. Terroristene kom seg unna, og israelske styrker har satt i gang en omfattende aksjon for å lokalisere og pågripe dem.

Soldatene hadde ikke våpnene sine for hånden da de ble angrepet. Den ene av dem ble skadet i en skulder og er fraktet til sykehus i Petah Tikva. Den andre soldaten fikk lettere skader i ansiktet.

 

Knivstakk fembarnsfar i bosetning

Også tidlig onsdag morgen ble det begått et terrorangrep inne i en israelsk bosetning. Da innbyggeren Roy Harel åpnet døren til hjemmet sitt i Eli, sør for Nablus, sto det to palestinske terrorister utenfor døren – klare til å angripe ham med køller og kniv. Han var på vei for å melde seg til reservetjeneste i det israelske forsvaret da han åpnet døren.

– De hoppet på meg og banet seg vei inn i huset. Jeg slåss med dem inne i huset. De var nær ved å ta seg inn i et soverom, men jeg klarte å drive dem tilbake selv om de slo meg med køller, forteller Harel til Army Radio.

Etter at han fikk jaget angriperne ut, låste han døren og ba sine fem barn om å forbli på rommene sine. Hans kone hjalp ham å stanse blødningen fra et sår han hadde fått i hodet, og ringte nødtelefonen for å varsle sikkerhetsstyrkene om angrepet. Harel slapp fra angrepet med lettere skader.

 

– De kom for å slakte oss

En halv time etterpå ble de to angriperne pågrepet av israelske styrker. De hadde gjemt seg i en hage med et jødisk rituelt bad (mikvah). Da de så at israelske soldater lette etter dem, kom de ut fra gjemmestedet og forsøkte å knivstikke soldatene. Soldatene skjøt og drepte angriperne i selvforsvar. Ifølge palestinske kilder var angriperne 17 år gamle elever i videregående skole. De kom fra en landsby utenfor Hebron.

Da Harel senere på dagen ble utskrevet fra Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem, uttalte han:

– Hvis noen er i tvil om hva som var hensikten til terroristene, så var dette to 17 år gamle gutter som kom for å slakte meg, min kone og våre barn.

Etter angrepet fant Harel en 20 cm lang kniv som sto hugget inn i døren til huset.

 

Et nytt mønster i terrorbølgen

Både angrepet i Eli og angrepet i Har Bracha er eksempler på et nytt mønster i bølgen av terrorangrep mot israelere som har pågått siden 13. september 2015. Mens de første månedenes angrep stort sett ble gjort av solo-terrorister som sto alene om ugjerningene sine, er det nå stadig flere tilfeller av at terroristene slår til to og to eller tre og tre sammen. Dette påpeker journalist Avi Issacharoff i en analyseartikkel i Times of Israel. Han skriver:

”Angriperne slår nå til i par, og noen ganger i trioer, for å drepe israelere. Palestinske ungdommer som bestemmer seg for å utføre et angrep, ser ut til å forstå at de har mulighet til å forårsake langt større skade dersom de gjør det sammen med en partner eller to. Det å arbeide gjennom en ”celle” eller en gruppe kan også gi hjelp til å holde overbevisningen oppe, særlig når medlemmene er venner som støtter og oppmuntrer hverandre, og hjelper hverandre å opprettholde motivasjonen til å angripe inntil handlingens øyeblikk. Vi har sett dette mønsteret i flere av den senere tidens angrep.”

Forrige artikkelViktigt seminarium för Israelvänner 12 mars
Neste artikkelKvinnelig bilterrorist kjørte på soldat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/