To IS-sympatisører arrestert for terrorplanlegging

To arabiske israelere er arrestert for å ha vist støtte til terrorgruppen Den islamske staten og for å planlegge terrorangrep i Israel.
Ahmad Nabil Ahmad Ahmad og Bahaa Ziad Hasan Masarwa er arrestert for terrorplanlegging og støtte til IS. (Foto: Shin Bet)
Ahmad Nabil Ahmad Ahmad og Bahaa Ziad Hasan Masarwa er arrestert for terrorplanlegging og støtte til IS. (Foto: Shin Bet)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

De to mennene er 20 og 22 år gamle, og kommer fra Nasaret, ifølge Ha’aretz. De skal ha fulgt oppmerksomt med på IS’ aktiviteter gjennom internettkilder og uttrykt støtte til terrorgruppen. De skal også ha forsøkt å kontakte IS-representanter i Syria.

Ifølge israelsk etterretning ble den ene av dem arrestert i slutten av januar. Under avhør tilsto han at han holdt på å planlegge et skyteangrep mot israelske sikkerhetsstyrker i Jerusalem og ved grenseovergangen Gilboa i den nordlige enden av Vestbredden. Tilståelsen førte til at kompanjongen hans ble arrestert. De to planla å kjøpe hvert sitt gevær for å gjennomføre skyteangrepene.

Opplysningene ble offentliggjort torsdag 4. mars av etterretningstjenesten Shin Bet. Deler av saken er fortsatt unntatt offentlighet.

 

Sudansk terrorist støttet IS

Det har hendt flere ganger tidligere at IS-tilhengere er blitt oppdaget i Israel. Gjerningsmannen bak et knivangrep i Ashkelon 7. februar var motivert av støtte til IS, ifølge Shin Bet. Terroristen var en 32 år gammel sudanesisk statsborger bosatt i Ashkelon. Han knivstakk en israelsk soldat, som slapp fra angrepet med lettere skader, før han ble skutt og drept i selvforsvar av israelske styrker.

 

Lite, men farlig nettverk

I 2015 ble 34 arabiske israelere arrestert grunnet mistanke om tilknytning til IS. IS har et nettverk på om lag hundre israelske arabere, som arbeider for å få til et storskala terrorangrep mot Israel, ifølge en rapport på den israelske tv-kanalen Channel 10. Rapporten er gjengitt av Times of Israel.

Fem menn fra Nasaret ble arrestert i desember for å ha drevet våpentrening og holdt hemmelige møter etter å ha kommet under innflytelse av IS’ ideologi.

I slutten av oktober tok en israelsk araber seg fra Israel til Syria med paraglider for å slutte seg til IS. Seks andre ble etterpå arrestert for å ha planlagt å følge etter.

I august ble en terrorcelle på sju personer med tilhørighet til IS arrestert i området rundt Nasaret.

40 israelske arabere har dratt til Syria og Irak for å krige sammen med IS-styrkene der. Minst sju av dem er blitt drept i kamphandlinger.

Blant palestinerne på Vestbredden og i Gaza har seks prosent et positivt syn på IS, ifølge en meningsmåling fra november 2015.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise