Skyteangrep i Jerusalem og knivangrep i Sentral-Israel

Tre israelere er skadet i angrepene som fant sted tirsdag ettermiddag.
Her begikk en palestinsk terrorist skyteangrep tirsdag 8. mars. (Foto: Magen David Adom)
Her begikk en palestinsk terrorist skyteangrep tirsdag 8. mars. (Foto: Magen David Adom)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

To politimenn ble alvorlig skadet da en palestinsk terrorist på motorsykkel gikk til skyteangrep, ifølge Ynetnews.com og Times of Israel. Angrepet skjedde ved Herodes-porten utenfor Gamlebyen i Jerusalem tirsdag ettermiddag. Først avfyrte terroristen skudd mot politistyrker som var stasjonert på stedet, mens han kjørte forbi dem. Han traff en politimann. Deretter forsøkte han å kjøre bort fra åstedet mens han skjøt mot styrker fra politiet og grensepolitiet, som fulgte etter ham. Da traff han enda en politimann. De israelske styrkene skjøt og drepte angriperen i selvforsvar, før han rakk å skade flere.

De to skadde er fraktet til Hadassah-sykehuset. For den ene av dem, en 49 år gammel mann, er tilstanden forverret. Han er svært alvorlig skadet og livet hans er i fare. For den andre, en 31 år gammel mann, er tilstanden stabilisert og beskrives nå som moderat.

 

Ultraortodoks jøde knivstukket

Bare noen minutter før angrepet i Jerusalem ble en ultraortodoks jødisk mann i 40-årene knivstukket i et annet terrorangrep i Petah Tikva, som ligger i Sentral-Israel, like utenfor Tel Aviv. Offeret var på vei inn i en butikk da en palestinsk mann i 20-årene angrep ham bakfra og knivstakk ham i overkroppen. Den skadde mannen og butikkeieren klarte sammen å overmanne terroristen og knivstikke ham med hans egen kniv. Politiet etterforsker om det dreier seg om et terrorangrep eller om en annen form for kriminell handling.

Tidligere på dagen ble et knivangrep avverget i Jerusalem.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise