Skyteangrep i Jerusalem og knivangrep i Sentral-Israel

Tre israelere er skadet i angrepene som fant sted tirsdag ettermiddag.

Her begikk en palestinsk terrorist skyteangrep tirsdag 8. mars. (Foto: Magen David Adom)
Her begikk en palestinsk terrorist skyteangrep tirsdag 8. mars. (Foto: Magen David Adom)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

To politimenn ble alvorlig skadet da en palestinsk terrorist på motorsykkel gikk til skyteangrep, ifølge Ynetnews.com og Times of Israel. Angrepet skjedde ved Herodes-porten utenfor Gamlebyen i Jerusalem tirsdag ettermiddag. Først avfyrte terroristen skudd mot politistyrker som var stasjonert på stedet, mens han kjørte forbi dem. Han traff en politimann. Deretter forsøkte han å kjøre bort fra åstedet mens han skjøt mot styrker fra politiet og grensepolitiet, som fulgte etter ham. Da traff han enda en politimann. De israelske styrkene skjøt og drepte angriperen i selvforsvar, før han rakk å skade flere.

De to skadde er fraktet til Hadassah-sykehuset. For den ene av dem, en 49 år gammel mann, er tilstanden forverret. Han er svært alvorlig skadet og livet hans er i fare. For den andre, en 31 år gammel mann, er tilstanden stabilisert og beskrives nå som moderat.

 

Ultraortodoks jøde knivstukket

Bare noen minutter før angrepet i Jerusalem ble en ultraortodoks jødisk mann i 40-årene knivstukket i et annet terrorangrep i Petah Tikva, som ligger i Sentral-Israel, like utenfor Tel Aviv. Offeret var på vei inn i en butikk da en palestinsk mann i 20-årene angrep ham bakfra og knivstakk ham i overkroppen. Den skadde mannen og butikkeieren klarte sammen å overmanne terroristen og knivstikke ham med hans egen kniv. Politiet etterforsker om det dreier seg om et terrorangrep eller om en annen form for kriminell handling.

Tidligere på dagen ble et knivangrep avverget i Jerusalem.

Forrige artikkelHizbollah forbereder sin største krig mot Israel
Neste artikkelAmerikansk turist drept i Jaffa
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/