Amerikansk turist drept i Jaffa

En amerikansk turist ble drept og minst ni personer skadet i knivterror i Jaffa tirsdag kveld.

Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i Jaffa tirsdag kveld. (Foto: Facebook/privat)
Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i Jaffa i 2016. (Foto: Facebook/privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En palestinsk terrorist gikk til knivangrep i sentrum av den israelske byen Jaffa tirsdag kveld, ifølge blant andre Times of Israel og Ynetnews.com.

Terroristen startet med å knivstikke forbipasserende langs promenaden i havneområdet. Derfra beveget han seg videre oppover til sentrum av gamlebyen i Jaffa, og så videre mot Tel Aviv. Han knivstakk mennesker på minst tre steder over en periode på 20 minutter.

Den 29 år gamle amerikaneren Taylor Force ble drept i angrepet. Han var student og var i Israel på en tur arrangert av studiestedet sitt.

Minst ni andre personer ble skadet i angrepet. Tre av ofrene er alvorlig skadet, tre er moderat skadet og resten er lettere skadet. Alle er fraktet til nærliggende sykehus.

En av dem som er alvorlig skadet, er kona til den drepte amerikaneren. For henne er tilstanden kritisk senere tirsdag kveld, på det tidspunktet denne artikkelen publiseres.

En av de moderat skadde er en gravid kvinne. En av de skadde er en israelsk araber og en annen er en palestiner som oppholdt seg ulovlig i Israel.

Den amerikanske visepresidenten Joe Biden ankom Israel samme dag og befant seg på Shimon Peres’ fredssenter bare to kilometer unna da angrepet skjedde.

Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet, som fulgte etter ham mens han flyktet mot strandpromenaden i Tel Aviv. Det var en 21 år gammel palestinsk mann fra flyktningleiren Kalkilya på Vestbredden som sto bak angrepet, ifølge politiet.

Et øyenvitne forteller at han forsøkte å stanse terroristen ved å slå ham med en jernstang, men at han ikke klarte det og måtte flykte for ikke å bli knivstukket selv. Etter at terroristen hadde gått videre, forsøkte han og en annen person å gi førstehjelp til to ofre før redningsmannskapene kom.

Dette var dagens fjerde terrorangrep i Israel. Det er ikke kommet fram noe som tyder på at angrepene var direkte forbundet med hverandre.

Hamas har kommet med en uttalelse der de offisielt hyller dagens angrep i Jaffa, Petah Tikva og Jerusalem. ”De heltemodige angrepene ble utført av palestinske ungdommer. Motstandsoperasjonene i dag beviser at forsøk på å stanse Jerusalem-intifadaen er dømt til å mislykkes. Intifadaen vil fortsette og oppnå sine mål”, uttaler terrororganisasjonen.

Israelske myndigheter har tirsdag kveld økt politiets nærvær i Jaffa. Politiet har i tillegg økt beredskapsnivået over hele landet på grunn av den anspente situasjonen. De ber publikum melde fra om all mistenkelig aktivitet de observerer.

Forrige artikkelSkyteangrep i Jerusalem og knivangrep i Sentral-Israel
Neste artikkelVil virkelig annenhver israelsk jøde deportere palestinere?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/