Rakettangrep og skyteangrep fredag kveld

Fire raketter ble avfyrt fra Gaza mot Israel fredag kveld. Kort tid tidligere ble to israelske soldater rammet av et skyteangrep på Vestbredden.

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. Dette bildet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fire raketter fra Gaza eksploderte i Sør-Israel fredag kveld, ifølge Ynetnews.com. Rakettalarmen gikk i Sderot og i lokalsamfunnene i Sha’ar Hanegev-regionen. Etter alt å dømme landet rakettene på åpne områder. Det er ikke meldt om skader. Dette er de første rakettangrepene fra Gaza siden slutten av januar, og den mest massive aksjonen siden 1. januar, da fem raketter ble avfyrt mot Israel.

På Vestbredden ble to israelske soldater skadet i et skyteangrep litt tidligere fredag kveld, ifølge blant andre Times of Israel. Angrepet fant sted langs vei nr. 443, som er en gjennomfartsvei gjennom Vestbredden, i nærheten av bosetningen Beit Horon. Den ene av soldatene ble skutt i nedre del av kroppen, mens den andre slapp fra angrepet med overfladiske skader. Begge er fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Angriperen kom seg unna, og israelske sikkerhetsstyrker er på leting etter den skyldige.

I ettermiddag ble en 30 år gammel israelsk mann knivstukket av en palestinsk terrorist i Jerusalem. Uken har vært preget av en rekke terrorangrep.

Forrige artikkelDen arabiske liga: – Hizbollah er en terrororganisasjon
Neste artikkelSkyteangrep og bilangrep mandag morgen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/