Skyteangrep og bilangrep mandag morgen

Fire israelske soldater ble lettere skadet i to palestinske terrorangrep i Hebron-området.

Disse våpnene ble brukt i skyteangrepet utenfor Kiryat Arba mandag morgen. (Foto: IDF)
Disse våpnene ble brukt i skyteangrepet utenfor Kiryat Arba mandag morgen. (Foto: IDF)

Angrepene fant sted utenfor den israelske bosetningen Kiryat Arba i nærheten av Hebron på Vestbredden. Like før klokken syv på morgenen kjørte to palestinere bilen sin inn i et busstopp. Der gikk de ut av bilen. De var bevæpnet med skytevåpen og begynte å skyte rundt seg. En israelsk soldat ble lettere skadet da han ble beskutt. Andre soldater på stedet skjøt og drepte angriperne i selvforsvar.

Mindre enn en halv time senere kjørte en palestinsk bil inn i en buss like i nærheten av åstedet for det første angrepet. To israelske soldater som befant seg om bord på bussen, ble lettere skadet. Angriperen ble skutt og drept av soldater på stedet. Han viste seg å være bevæpnet med to kniver. En tredje soldat ble lettere skadet av en rikosjett fra et av soldatenes skudd mot terroristen, ifølge Ha’aretz.

Natt til mandag ble en israelsk militærbil beskutt langs grensen mot Egypt. Bilen var ikke pansret. Den ble truffet av tre skudd i frontruten. Det er ikke meldt om personskader. Det israelske forsvaret undersøker om det dreier seg om et overlagt angrep eller om soldatene ble ofre for streifskudd fra et sammenstøt i den egyptiske Sinai-ørkenen, ifølge Times of Israel.

Fredag kveld ble Sør-Israel utsatt for fire rakettangrep fra Gaza, og to israelske soldater ble rammet av skyteangrep på Vestbredden.

Fredag ettermiddag ble en 30 år gammel israelsk mann knivstukket av en palestinsk terrorist i Jerusalem. Forrige uke var preget av en rekke terrorangrep.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise