To knivangrep fredag

To forsøk på knivangrep fant sted på Vestbredden fredag ettermiddag. Dagen før ble en israelsk soldat alvorlig skadet i et annet knivangrep.

Her ble en kvinnelig israelsk soldat i 20-årene knivstukket torsdag 17. mars. (Foto: Twitter-kontoen Israel Hatzolah)
Her ble en kvinnelig israelsk soldat i 20-årene knivstukket torsdag 17. mars. (Foto: Twitter-kontoen Israel Hatzolah)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

To knivangrep ble begått med bare noen minutters mellomrom fredag ettermiddag, ifølge Times of Israel. Det første av disse angrepene skjedde ved trafikk-knutepunktet Gush Etzion-krysset. En palestinsk mann gikk ut av en bil, trakk kniv og forsøkte å knivstikke en gruppe soldater. Han ble skutt og drept av israelske soldater på stedet før han rakk å skade noen.

Minutter senere ble to palestinske ungdommer pågrepet av israelske sikkerhetsstyrker like ved den israelske industrisonen i Binyamin-regionen på Vestbredden. Ungdommene var bevæpnet med kniv og har erkjent i avhør at de var på vei for å utføre et angrep. De ble stanset av israelske soldater som oppfattet oppførselen deres som mistenkelig etter at de ble sluppet ut av en bil like ved inngjerdingen rundt industriområdet.

 

Alvorlig skadet utenfor Ariel

På formiddagen torsdag 17. mars ble en kvinnelig israelsk soldat i 20-årsalderen alvorlig skadet da hun ble knivstukket av to palestinske angripere. Knivangrepet skjedde ved et busstopp utenfor byen Ariel i Samaria på Vestbredden. Den skadde kvinnen ble fraktet til sykehus i Petah Tikva. Begge angriperne ble skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker på stedet.

Onsdag ble en 14 år gammel palestinsk gutt pågrepet av politiet ved inngangen til flyktningleiren Shuafat utenfor Jerusalem. Gutten var bevæpnet med kniv og erkjente i avhør at han planla å utføre et angrep.

Også tidligere i uken ble det begått forsøk på knivangrep mot israelere.

Forrige artikkelEtt år med paradokser for Netanyahu
Neste artikkelKenyansk vinner av Jerusalem Maraton
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/