Knivangrep mot grensepoliti i Hebron

En 20 år gammel israelsk grensepolitimann ble angrepet og knivstukket ved Patriarkenes grav lørdag.

Israelske soldater ved Patriarkenes grav i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Nick Thompson / Flickr.com / CC)
Israelske soldater ved Patriarkenes grav i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Nick Thompson / Flickr.com / CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Angriperen var en 17 år gammel palestiner fra Hebron. Da han ble bedt om å vise identifikasjonspapirer ved en kontrollpost like ved helligdommen Patriarkenes grav, trakk han kniv og hogg med den mot grensepolitimannen. Offeret klarte å skyve angriperen fra seg i selvforsvar og slapp fra angrepet med lettere skader i ansiktet og hodet. Da angriperen etterpå forsøkte å gå løs på andre israelske vakter på stedet, ble han skutt og drept av de israelske sikkerhetsstyrkene, ifølge Ha’aretz.

Fredag ble det begått to forsøk på knivangrep på Vestbredden. Dagen før ble en israelsk soldat alvorlig skadet i et annet knivangrep.

Forrige artikkelHvem er man solidarisk med, egentlig?
Neste artikkelTerror rammet israelere i Istanbul
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/