Israelske borgere frarådes opphold i Tyrkia

Israelske statsborgere som oppholder seg i Tyrkia rådes til å forlate landet umiddelbart på grunn av faren for nye terrorangrep. Arresterte IS-medlemmer avslører planer om å rette angrep mot jødiske barn.

Istiklal-gaten i Istanbul, hvor en selvmordsbomber fra IS angrep en gruppe israelske turister 19. mars. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Istiklal-gaten i Istanbul, hvor en selvmordsbomber fra IS angrep en gruppe israelske turister 19. mars. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Antiterroravdelingen ved den israelske statsministerens kontor utstedte reiserådet mandag 28. mars, ifølge AFP og Times of Israel. Israelere frarådes å besøke Tyrkia, og de som for øyeblikket befinner seg i Tyrkia rådes til å forlate landet så snart som det er mulig for dem. Reiserådet kom samtidig som Israel hevet terrortrusselnivået i Tyrkia fra grad 2 (høy konkret fare) til 3 (overhengende konkret fare).

 

– IS har kapasitet til ytterligere angrep

19. mars ble tre israelere drept og mange skadet i et bombeangrep i Istanbul. Medierapporter sier at gjerningsmannen med vilje pekte ut en gruppe jøder som spesifikt mål for terrorhandlingen, men dette er så langt ikke offisielt bekreftet av den pågående etterforskningen.

En pressemelding fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor sier at angrepet i Istanbul ”understreker hvilken trussel som vokser fram fra Den islamske statens terrorceller som er ute etter å angripe turiststeder”, og at angrepet ”beviser at IS har stor kapasitet til å utføre ytterligere angrep”. ”Terrornettverkene i Tyrkia fortsetter å angripe turister, inkludert israelske turister, over hele landet”, fortsetter uttalelsen.

 

– Vil angripe jødiske barn

IS holdes ansvarlig for fire av seks dødbringende bombeangrep i Tyrkia de siste åtte månedene. En radikal fløy av det kurdiske partiet PKK har tatt på seg ansvaret for de to andre angrepene. Politiet i Tyrkia har advart om faren for at IS-medlemmer kan angripe kristne og jøder spesielt. Politiet advarer om at religiøse bygninger som kirker eller synagoger, så vel som konsulater og ambassader og andre bygninger som tilhører ikke-muslimer, kan være utpekt som terrormål.

Noen timer etter at Israel utstedte reiserådet, publiserte Sky News en rapport der etterretningskilder fortalte om konkrete terrortrusler mot jødiske mål i Tyrkia. Seks arresterte IS-medlemmer skal i avhør ha fortalt at det planlegges angrep rettet mot jødiske barn i Tyrkia. IS-celler skal planlegge angrep mot jødiske barnehager, skoler og ungdomssentre, ifølge rapporten.

Forrige artikkel– Anklage om jødisk terrorbrann var fabrikkert
Neste artikkel– Feiladressert kritikk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/