Hindret bilangrep

En palestinsk mann fra Ramallah har erkjent at han planla å kjøre på israelske soldater på Vestbredden med en stjålet israelsk bil.

Åstedet for et bilangrep på Vestbredden 18. desember. (Illustrasjonsfoto: Det israelske politiet)
Åstedet for et bilangrep på Vestbredden 18. desember. (Illustrasjonsfoto: Det israelske politiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske politiet opplyste mandag at de hadde arrestert en 23 år gammel palestinsk mann fra Ramallah som planla å utføre et bilangrep mot soldater, ifølge Times of Israel.

Mannen ble pågrepet ved en kontrollpost på Vestbredden søndag morgen. Da han ble stanset for sikkerhetssjekk, oppdaget politiet at han kjørte uten førerkort og at den israelske bilen han kjørte var stjålet fra Sentral-Israel for en måned siden. I avhør tilsto han at han planla å bruke bilen til å utføre et angrep mot israelske soldater ”på grunn av okkupasjonen av palestinsk land”. Han sa også at han håpet ”å bli martyr ved å dø i angrepet”. Han var ikke klar over at det var en kontrollpost der han ble stanset, og dermed ble planen hans avbrutt. Mannen fortalte også at han støtter Fatah, president Abbas’ parti.

Søndag ble en israelsk kvinne knivstukket i et angrep i Sentral-Israel.

Siden 13. september 2015 er det begått 213 knivangrep, 83 skyteangrep og 42 bilangrep i en terrorbølge mot Israel. 34 ofre er blitt drept og 413 skadet, ifølge israelske myndigheter.

Forrige artikkelNetanyahu tar Abbas på ordet
Neste artikkelIsrael spiller fotballkamp mot Norge i ettermiddag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/