Hindret bilangrep

En palestinsk mann fra Ramallah har erkjent at han planla å kjøre på israelske soldater på Vestbredden med en stjålet israelsk bil.

Åstedet for et bilangrep på Vestbredden 18. desember. (Illustrasjonsfoto: Det israelske politiet)
Åstedet for et bilangrep på Vestbredden 18. desember. (Illustrasjonsfoto: Det israelske politiet)

Det israelske politiet opplyste mandag at de hadde arrestert en 23 år gammel palestinsk mann fra Ramallah som planla å utføre et bilangrep mot soldater, ifølge Times of Israel.

Mannen ble pågrepet ved en kontrollpost på Vestbredden søndag morgen. Da han ble stanset for sikkerhetssjekk, oppdaget politiet at han kjørte uten førerkort og at den israelske bilen han kjørte var stjålet fra Sentral-Israel for en måned siden. I avhør tilsto han at han planla å bruke bilen til å utføre et angrep mot israelske soldater ”på grunn av okkupasjonen av palestinsk land”. Han sa også at han håpet ”å bli martyr ved å dø i angrepet”. Han var ikke klar over at det var en kontrollpost der han ble stanset, og dermed ble planen hans avbrutt. Mannen fortalte også at han støtter Fatah, president Abbas’ parti.

Søndag ble en israelsk kvinne knivstukket i et angrep i Sentral-Israel.

Siden 13. september 2015 er det begått 213 knivangrep, 83 skyteangrep og 42 bilangrep i en terrorbølge mot Israel. 34 ofre er blitt drept og 413 skadet, ifølge israelske myndigheter.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise