Flere terrormistenkte arrestert

Disse tre palestinske mennene er arrestert, mistenkt for et skyteangrep mot israelere 5. februar. (Foto: Shin Bet)
Disse tre palestinske mennene er arrestert, mistenkt for et skyteangrep mot israelere 5. februar. (Foto: Shin Bet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag og torsdag arresterte israelske styrker ti palestinere på Vestbredden grunnet mistanke om medvirkning i steinkasting og annen terrorisme, ifølge Times of Israel.

To av arrestasjonene ble gjort i landsbyen al-Hader utenfor Betlehem. Landsbyen befinner seg like ved gjennomfartsveien Route 60, og det forekommer ofte steinkasterangrep mot veien derfra. Fire andre ble arrestert i Hebron, tre i Jenin og en utenfor Kalkilya. Et skytevåpen ble konfiskert i Jenin.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre arrestert for skyteangrep i februar

Denne uken offentliggjorde den israelske etterretningstjenesten Shin Bet at de har arrestert tre palestinske menn som er mistenkt for å ha begått et skyteangrep mot israelere på Vestbredden 5. februar. Gjerningsmennene satt i en bil og skjøt mot forbipasserende israelske biler langs en vei i nærheten av byen Ariel på Vestbredden. Ingen personer ble truffet av skuddene, men en bil ble skadet. De tre ble pågrepet allerede 9. februar, fire dager etter angrepet. Mennene kommer fra landsbyen Aroura nord for Ramallah. To av dem er 30 år gamle og den tredje er 23 år gammel, ifølge Times of Israel.

 

– Psykisk ustabile påvirkes til terror

Shin Bet offentliggjorde samtidig en annen arrestasjon, som ble gjort 23. mars. Da observerte israelske soldater en 27 år gammel palestinsk mann som hadde forsøkt å ta seg inn i bosetningen El-Matan i Samaria på Vestbredden. Mannen var bevæpnet med et halvautomatisk skytevåpen og en kniv. Etter at han var blitt pågrepet, forklarte han i avhør at han planla å utføre et skyteangrep, men at han hadde ombestemt seg og var på vei hjemover igjen. Han forklarte at han hadde bestemt seg for å utføre et angrep etter en krangel med foreldrene sine. Shin Bet bemerker at saken er et eksempel på hvordan den kontinuerlige oppildningen til terror fra både de palestinske selvstyremyndighetene og terrororganisasjonene, har påvirkning på mennesker med personlige og psykiske problemer.

 

Tre mistenkt for jødisk terror

Mandag denne uken ble også tre jøder arrestert under mistanke om hatkriminalitet, ifølge politiet. Detaljene i saken er ikke offentliggjort, men arrestasjonene er en del av politiets omfattende etterforskning av ekstreme bosettermiljøer. Politiet har arbeidet med å gå dette miljøet nøye etter i sømmene etter terrorbrannen i Duma sommeren 2015, der tre personer inkludert en baby ble drept. Flere personer fra dette jødiske miljøet er allerede arrestert tidligere i løpet av denne perioden. To av dem er tiltalt for drapene i terrorbrannen.



Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag