Flere terrormistenkte arrestert

Israelske sikkerhetsstyrker har arrestert flere terrormistenkte den siste tiden. Ifølge Shin Bet er blant annet gjerningsmennene bak et skyteangrep i februar nå tatt.
Disse tre palestinske mennene er arrestert, mistenkt for et skyteangrep mot israelere 5. februar. (Foto: Shin Bet)
Disse tre palestinske mennene er arrestert, mistenkt for et skyteangrep mot israelere 5. februar. (Foto: Shin Bet)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Onsdag og torsdag arresterte israelske styrker ti palestinere på Vestbredden grunnet mistanke om medvirkning i steinkasting og annen terrorisme, ifølge Times of Israel.

To av arrestasjonene ble gjort i landsbyen al-Hader utenfor Betlehem. Landsbyen befinner seg like ved gjennomfartsveien Route 60, og det forekommer ofte steinkasterangrep mot veien derfra. Fire andre ble arrestert i Hebron, tre i Jenin og en utenfor Kalkilya. Et skytevåpen ble konfiskert i Jenin.

 

Tre arrestert for skyteangrep i februar

Denne uken offentliggjorde den israelske etterretningstjenesten Shin Bet at de har arrestert tre palestinske menn som er mistenkt for å ha begått et skyteangrep mot israelere på Vestbredden 5. februar. Gjerningsmennene satt i en bil og skjøt mot forbipasserende israelske biler langs en vei i nærheten av byen Ariel på Vestbredden. Ingen personer ble truffet av skuddene, men en bil ble skadet. De tre ble pågrepet allerede 9. februar, fire dager etter angrepet. Mennene kommer fra landsbyen Aroura nord for Ramallah. To av dem er 30 år gamle og den tredje er 23 år gammel, ifølge Times of Israel.

 

– Psykisk ustabile påvirkes til terror

Shin Bet offentliggjorde samtidig en annen arrestasjon, som ble gjort 23. mars. Da observerte israelske soldater en 27 år gammel palestinsk mann som hadde forsøkt å ta seg inn i bosetningen El-Matan i Samaria på Vestbredden. Mannen var bevæpnet med et halvautomatisk skytevåpen og en kniv. Etter at han var blitt pågrepet, forklarte han i avhør at han planla å utføre et skyteangrep, men at han hadde ombestemt seg og var på vei hjemover igjen. Han forklarte at han hadde bestemt seg for å utføre et angrep etter en krangel med foreldrene sine. Shin Bet bemerker at saken er et eksempel på hvordan den kontinuerlige oppildningen til terror fra både de palestinske selvstyremyndighetene og terrororganisasjonene, har påvirkning på mennesker med personlige og psykiske problemer.

 

Tre mistenkt for jødisk terror

Mandag denne uken ble også tre jøder arrestert under mistanke om hatkriminalitet, ifølge politiet. Detaljene i saken er ikke offentliggjort, men arrestasjonene er en del av politiets omfattende etterforskning av ekstreme bosettermiljøer. Politiet har arbeidet med å gå dette miljøet nøye etter i sømmene etter terrorbrannen i Duma sommeren 2015, der tre personer inkludert en baby ble drept. Flere personer fra dette jødiske miljøet er allerede arrestert tidligere i løpet av denne perioden. To av dem er tiltalt for drapene i terrorbrannen.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise