Betydelig nedgang i terrorangrep

Ingen våger å si at terrorbølgen er slutt.
To israelere ble drept og én skadet i knivterrorangrepet i Tel Aviv 19. november 2015. (Foto: Twitter-kontoen IsraelHatzolah)
To israelere ble drept og én skadet i knivterrorangrepet i Tel Aviv 19. november 2015. (Foto: Twitter-kontoen IsraelHatzolah)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

De siste månedene har antall palestinske terrorangrep mot israelere gått kraftig ned. Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bets tall, gjengitt i Times of Israel, har antall angrep gått ned fra 246 i desember til 169 i januar, 155 i februar og 123 i mars. Det som blir betegnet som “alvorlige angrep” (forsøk på drap med kniv, kjøretøy eller annet) har gått ned fra 78 i oktober til 20 i mars. Antall israelske dødsofre har også gått ned de siste månedene. Den amerikanske turisten Taylor Force var den eneste som ble drept i mars.

Det siste større terrorangrepet kom for over to uker siden i Hebron. Etter dette angrepet er en israelsk soldat under etterforskning etter at han skjøt og drepte en skadet palestinsk knivmann.

Shin Bet melder at de siden oktober har forhindret 25 forsøk på kidnappinger og mer enn 15 selvmordsbomberangrep.

I den venstreorienterte avisen Ha’aretz får Benjamin Netanyahu, uvanlig nok, noe av æren for terrornedgangen. Amos Harel mener den største æren statsministeren skal ha, er at han har latt forsvarsminister Moshe Ya’alon og forsvarsledelsen håndtere saken. Sikkerhetssamarbeidet med palestinske selvstyremyndigheter har også bidratt til å få bedre kontroll på situasjonen.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise