Betydelig nedgang i terrorangrep

Ingen våger å si at terrorbølgen er slutt.

To israelere ble drept og én skadet i knivterrorangrepet i Tel Aviv 19. november 2015. (Foto: Twitter-kontoen IsraelHatzolah)
To israelere ble drept og én skadet i knivterrorangrepet i Tel Aviv 19. november 2015. (Foto: Twitter-kontoen IsraelHatzolah)

De siste månedene har antall palestinske terrorangrep mot israelere gått kraftig ned. Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bets tall, gjengitt i Times of Israel, har antall angrep gått ned fra 246 i desember til 169 i januar, 155 i februar og 123 i mars. Det som blir betegnet som “alvorlige angrep” (forsøk på drap med kniv, kjøretøy eller annet) har gått ned fra 78 i oktober til 20 i mars. Antall israelske dødsofre har også gått ned de siste månedene. Den amerikanske turisten Taylor Force var den eneste som ble drept i mars.

Det siste større terrorangrepet kom for over to uker siden i Hebron. Etter dette angrepet er en israelsk soldat under etterforskning etter at han skjøt og drepte en skadet palestinsk knivmann.

Shin Bet melder at de siden oktober har forhindret 25 forsøk på kidnappinger og mer enn 15 selvmordsbomberangrep.

I den venstreorienterte avisen Ha’aretz får Benjamin Netanyahu, uvanlig nok, noe av æren for terrornedgangen. Amos Harel mener den største æren statsministeren skal ha, er at han har latt forsvarsminister Moshe Ya’alon og forsvarsledelsen håndtere saken. Sikkerhetssamarbeidet med palestinske selvstyremyndigheter har også bidratt til å få bedre kontroll på situasjonen.

 

Forrige artikkelLes MIFFs årsrapport 2016
Neste artikkel– Israel har stanset flere titalls våpenforsendelser i Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.