Bombe eksploderte på buss i Jerusalem

Politiet bekreftet mandag kveld at eksplosjonen, som rammet to busser og en bil og førte til rundt 20 skadede, ble forårsaket av en bombe.
De to bussene sto i full fyr da de israelske brannmennene kom til stedet (Foto: Israelsk politi)
De to bussene sto i full fyr da de israelske brannmennene kom til stedet (Foto: Israelsk politi)

Det israelske politiet kunne mandag kveld bekrefte at eksplosjonen i Jerusalem mandag ettermiddag var forårsaket av en bombe, og at det dermed hadde vært et terrorangrep. Bomben var plassert og eksploderte i den bakerste delen av en tom buss i gaten Moshe Bar’Am, som ligger mellom Talpiot og den arabiske bydelen Beit Safafa.

Over 20 personer ble skadet i eksplosjonen. De satt i en personbil og i en annen buss som kom kjørende bak den tomme bussen. Alle kjøretøyene begynte å brenne. En person ble kritisk skadet, sju personer ble vurdert til å være moderat til kritisk skadet, og de andre omtales som lettere skadet. Alle ble sendt til sykehus i nærområdet for behandling.

– Eksplosjonen ble forårsaket av en bombe. Vi har funnet rester etter den på en av bussene. Det sa talsmann for politiet, Mickey Rosenfeld, til Jerusalem Post.

– Når en bombe eksploderer på en buss, da er det et terrorangrep, uttalte sjefen for politiet i Jerusalem, Yoram Halevy mandag kveld. Han la til at det fortsatt var uklart om terroristen var ombord i bussen da bomben eksploderte.

Ingen terrorgrupper eller personer har hittil erklært ansvar for bomben, men terrorgruppene Hamas og Islamsk Jihad har begge berømmet angrepet i erklæringer. “Hamas velsigner operasjonen i Jerusalem og anser den som en naturlig reaksjon mot israelske forbrytelser, særlig henrettelser og skjending av Al-Aqsa-moskéen,” uttalte Hamas.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa mandag kveld at Israel vil “gjøre opp regnskap” med de som står bak bomben.

Artikkelen er oppdatert tirsdag formiddag.

Kilder: Jerusalem Post, Times of Israel og Yedioth Aharonoth.

 

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise