Bombe eksploderte på buss i Jerusalem

Politiet bekreftet mandag kveld at eksplosjonen, som rammet to busser og en bil og førte til rundt 20 skadede, ble forårsaket av en bombe.

De to bussene sto i full fyr da de israelske brannmennene kom til stedet (Foto: Israelsk politi)
De to bussene sto i full fyr da de israelske brannmennene kom til stedet (Foto: Israelsk politi)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske politiet kunne mandag kveld bekrefte at eksplosjonen i Jerusalem mandag ettermiddag var forårsaket av en bombe, og at det dermed hadde vært et terrorangrep. Bomben var plassert og eksploderte i den bakerste delen av en tom buss i gaten Moshe Bar’Am, som ligger mellom Talpiot og den arabiske bydelen Beit Safafa.

Over 20 personer ble skadet i eksplosjonen. De satt i en personbil og i en annen buss som kom kjørende bak den tomme bussen. Alle kjøretøyene begynte å brenne. En person ble kritisk skadet, sju personer ble vurdert til å være moderat til kritisk skadet, og de andre omtales som lettere skadet. Alle ble sendt til sykehus i nærområdet for behandling.

– Eksplosjonen ble forårsaket av en bombe. Vi har funnet rester etter den på en av bussene. Det sa talsmann for politiet, Mickey Rosenfeld, til Jerusalem Post.

– Når en bombe eksploderer på en buss, da er det et terrorangrep, uttalte sjefen for politiet i Jerusalem, Yoram Halevy mandag kveld. Han la til at det fortsatt var uklart om terroristen var ombord i bussen da bomben eksploderte.

Ingen terrorgrupper eller personer har hittil erklært ansvar for bomben, men terrorgruppene Hamas og Islamsk Jihad har begge berømmet angrepet i erklæringer. “Hamas velsigner operasjonen i Jerusalem og anser den som en naturlig reaksjon mot israelske forbrytelser, særlig henrettelser og skjending av Al-Aqsa-moskéen,” uttalte Hamas.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa mandag kveld at Israel vil “gjøre opp regnskap” med de som står bak bomben.

Artikkelen er oppdatert tirsdag formiddag.

Kilder: Jerusalem Post, Times of Israel og Yedioth Aharonoth.

 

 

Forrige artikkelOlav Vidar Landsverk i MIFF Sunnmøre: Frimerkekrigen og araberlandenes beskrivelser av Israel
Neste artikkelPalestinere feiret terrorbombing av israelsk buss
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.