Palestinere feiret terrorbombing av israelsk buss

Palestinere feiret mandagens terrorangrep ved å dele ut søtsaker og lage karikaturtegninger. Se de sjokkerende bildene.

Den palestinske tegneren Omayya Juha feiret terrorangrepet ved å tegne en kvinne som synger mens hun deler ut søtsaker foran den utbrente bussen (Foto: Skjermdump fra Twitter).
Den palestinske tegneren Omayya Juha feiret terrorangrepet ved å tegne en kvinne som synger mens hun deler ut søtsaker foran den utbrente bussen (Foto: Skjermdump fra Twitter).

Reaksjonene fra den palestinske befolkningen og deres ledere etter mandagens terrorangrep i Jerusalem viser at de har en svært lang vei å gå før de er klare for fred med Israel.

Kort tid etter at det ble kjent at en bombe hadde eksplodert på en buss der over 20 israelere ble skadet, startet feiringen i de arabiske gatene og på sosiale medier.

Flere palestinske grupper var kjappe med å publisere erklæringer der de hyllet “den heroiske operasjonen” og oppfordret palestinere til å fortsette den “væpnede kampen” mot Israel.

Hamas var først ute med støtte til terrorangrepet, men i løpet av få timer hadde flere andre grupper gjort det samme. Det virket som om de konkurrerte om hvem som kunne gi sterkest støtte til bombingen.

Fatah, som ledes av president Mahmoud Abbas, hyllet også angrepet. Talsmannen Ra’fat Elayan brukte de samme ordene som Hamas da han kommenterte bussbombingen slik: “Dette er et naturlig svar på den israelske behandlingen av vårt folk, inkludert arrestasjoner, drap og gjentakende angrep mot Al-Aqsa moskéen.”

På Fatahs Facebook-side ble følgende støtteerklæring publisert: “Al-Aqsa Martyrbrigade velsigner den selvoppofrende operasjonen i Jerusalem (dvs. bussbombingen). For vårt Jerusalem og vår Al-Aqsa moské; de gode nyhetene om seier fortsetter å nå oss i dag, i en fremvisning vi ikke har sett på lang tid – en bussbombe-operasjon i den okkuperte byen Jerusalem, der titalls sionister ble skadet. Martyrbrigaden understreker at denne operasjonen betyr at vårt folk fortsetter å følge beslutningen om å bruke væpnet kamp mot okkupasjonen med  alle mulige midler inntil Israel fordrives fra Palestina. Revolusjonen skal vare inntil vi vinner.” Innlegget ble senere slettet fra Facebook, men ikke fra nettsidene til de uavhengige nyhetsbyråene Ma’an og Donia Al-Watan.

Mange andre palestinere, som ikke nødvendigvis er medlemmer i noen politiske partier eller terrorgrupper, uttrykte også sin støtte i sosiale medier. På Twitter opprettet de forskjellige emneknagger (hashtagger), som for eksempel #Bus12 og #TheRoofoftheBusGoesFlying.

Palestinske karikaturtegnere var også raske med å sette seg ned ved tegnebrettet. Noen av “kunstverkene” ble publisert på Twitter-kontoen til profilen “Pal.Info.Center” og kan studeres nærmere i skjermdumpene nedenfor.

Les også MIFFs artikkel fra 8. februar 2016: Musikkvideo på Hamas-TV: «Spreng bort taket på bussene».

 

Bombeangrepet feires ved å dele ut søtsaker (Skjermbilde fra Twitter)
Bombeangrepet feires ved å dele ut søtsaker. Teksten under bildet oversatt med hjelp fra Google:  “Innbyggere på Gaza-stripen feirer operasjonen i Jerusalem mot en buss der flere enn 20 nybyggere (bosettere) ble skadet.”

 

Skjermbilde fra Twitter-kontoen Pal.Info.Center.

Teksten under bildet oversatt med hjelp fra Google: “..slik gjenvunnet identitet. Design: Ismail Bezm.”

 

Skjermbilde fra Twitter-kontoen Pal.Info.Center.

Teksten under bildet oversatt med hjelp fra Google: “D. Ala. Et øyeblikksbilde.”

Glede etter bussbombe (Skjermbilde fra Twitter).

Teksten under bildet oversatt med hjelp fra Google: “.. taket av bussen. Tayer.”

 

Skjermdump fra Twitter.

Teksten under bildet oversatt med hjelp fra Google: “Jerusalem (bombingen) var et naturlig svar  på okkupasjonens kriminalitet og eksterne henrettelser. Design: Mohammed Ashour.”

 

Video fra feiringen i Gaza. Fra The Israel Project.

 

Kilder: Twitter-kontoen til Palestinian Information Center, Celebrating Terrorism, Palestinian Style, av Khaled Abu Toameh og Fatah praise for bus bombing, fra PMW.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise