Israelsk politi avverget knivangrep onsdag

Angrepet fant sted på kontrollposten Kalandiya nord for Jerusalem.
Disse knivene skulle brukes i angrepet (Foto: Israelsk politi)
Disse knivene skulle brukes i angrepet (Foto: Israelsk politi)

Israelske medier meldte onsdag formiddag at to unge palestinere tidligere på dagen hadde forsøkt å knivstikke en israelsk politimann, men ble stoppet før de rakk å skade ham eller noen andre.

Luba Samri, som er talskvinne for politiet, fortalte at de to, en ung kvinne på 23 år og hennes bror på 16 år, vakte mistanke hos sikkerhetspersonellet som bemannet kontrollposten ved Kalandiya, fordi de gikk på veien som er forbeholdt kjøretøy i stedet for å bruke gjennomgangen som er ment for gående. Det skriver Jerusalem Post.

– Kvinnen hadde en hånd i en veske, mens tenåringen holdt en hånd bak på ryggen. Politiet ga dem ordre om å stoppe og legge vesken på bakken, men i stedet for å adlyde, fortsatte de i gå med større hastighet mot vaktene som bemannet kontrollposten, fortalte Samri

– Da terroristene hadde kommet svært nær vaktene som bemannet kontrollposten, stoppet de opp og tok et par skritt tilbake. Deretter trakk kvinnen opp en kniv fra vesken og kastet den direkte på den nærmeste politimannen foran henne, men han ble ikke skadet, sa Samri.

Politiet og vaktene reagerte raskt og skjøt mot de to angriperne for å nøytralisere dem. De ble senere erklært døde.  Politiet fant to kniver, en kjøkkenkniv og en multifunksjonskniv i beltet på tenåringen.

Talskvinnen sa at vaktenes årvåkenhet og profesjonelle reaksjon hadde forhindret at noen av vaktene eller sivile ble skadet.

Hun la til at de to angriperne kom fra landsbyen Beit Tzurif, sørøst for Jerusalem.

Jerusalem Post skriver også at den 23 år gamle kvinnen – ifølge sosiale medier – skal være mor til to små jenter.

Antall knivangrep har blitt kraftig redusert de siste månedene. Dette skal være det fjerde angrepet utført av palestinere i april måned, ifølge tall fra utenriksdepartementet.

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise