– Kjør en kniv i hjertet på din fiende!

Slik lød slagordet som PA-president Mahmoud Abbas’ parti brukte i en valgkampanje på Facebook.

Fatahs valgplakat (Foto: PMW)
Fatahs valgplakat (Foto: PMW)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!
Fatah-partiet, som ledes av president Mahmoud Abbas, oppfordret til knivdrap på israelere da de skulle bistå sin egen studentbevegelse Shabiba i det nylig avholdte valget til studentråd på Birzeit Universitet. Det meldte Palestinian Media Watch 26. april.
Det var samme dag at Fatah på sin egen Facebook-side publiserte et fotografi av en plakat der kartet over de palestinske selvstyreområdene og hele Israel var formet som en bloddryppende kniv. Hele landområdet var malt i det palestinske flaggets farger.
Den arabiske teksten på plakaten lød: “Kjør en kniv i hjertet på din fiende!”
Både Fatah og PA avviser tanken om en palestinsk stat ved siden av en jødisk stat. I stedet fortsetter de å forestille seg at “Palestina” skal ta over hele Israel.
Kreftene bak den pågående terrorkampanjen søker å oppnå dette med knivstikkinger og andre typer terrorangrep. Angrepene er blitt hyllet gjentatte ganger av Fatah-ledere.
Effekten av den voldelige valgpropagandaen ble nok likevel ikke slik Fatah hadde håpet. 9000 studenter stemte i valget 27. april og resultatet viste at Hamas’ studentbevegelse, Den islamske blokken, vant valget med 25 av 51 plasser. Fatahs studentbevegelse Shabiba fikk 21 plasser og studentbevegelsen tilknyttet den kommunistiske Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) fikk fem plasser.
Forrige artikkelIDF fant enda en angrepstunnel fra Gaza
Neste artikkelIsraels kontakt med Nato oppgradert
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -