To eldre kvinner knivstukket i Jerusalem

De to kvinnene på 82 og 86 år gikk tur i et friluftsområde da de ble angrepet av maskerte knivstikkere tirsdag morgen.

Her ble to israelske kvinner i 80-årene knivstukket av palestinske terrorister 10. mai. (Foto: MDA)
Her ble to israelske kvinner i 80-årene knivstukket av palestinske terrorister 10. mai. (Foto: MDA)

Angrepet skjedde langs en populær promenade i et skogsområde sør i Jerusalem, i bydelen Armon Hanatziv, ifølge Jerusalem Post og Times of Israel. Promenaden er mye brukt av joggere, turgåere og turister og har god utsikt over byen. Området ligger akkurat på grensen mellom Øst- og Vest-Jerusalem. Klokken var halv ni tirsdag morgen da to maskerte palestinske terrorister væpnet med kniv oppsøkte en gruppe på fem israelske kvinner i 80-årene. Terroristene knivstakk to av kvinnene.

Da redningstjenesten Magen David Adom kom til stedet, fant de ofrene langs en sti i skogen, kort vei fra promenaden. Kvinnene lå på bakken og var ved bevissthet da de ble funnet. Begge hadde flere knivstikk i overkroppen. De ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset. Sykehusets talsperson bekrefter at den ene kvinnen er 82 år og den andre 86. Hun opplyser at tilstanden er stabil for begge kvinnene. Begge ofrene er moderat skadet.

De to angriperne kom seg unna åstedet. Det ble observert at de flyktet inn i den nærliggende bydelen Jabel Mukaber i Øst-Jerusalem. En time etter angrepet opplyste politiet at to personer er pågrepet, mistenkt for å ha stått bak knivangrepet.

Angrepet skjedde dagen før årets markering av Minnedagen for Israels falne soldater og terrorofre, som etterfølges av feiringen av Uavhengighetsdagen torsdag.

Terrorbølgen som startet i september 2015 har vært noe mindre intens den siste tiden, og dette er det første større angrepet siden et bilangrep der tre soldater ble skadet på Vestbredden for én uke siden, tirsdag 3. mai. Det forrige knivangrepet fant sted i Jerusalem 2. mai. Til sammen er 34 terrorofre blitt drept og 447 skadet siden 13. september 2015.

Forrige artikkelDe som boikotter Israel, må fortsette med menssmerter
Neste artikkelConrad Myrland i MIFF Arendal: Hvordan 10.000 MIFF-medlemmer gjør en forskjell
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/