Palestinsk terrorist knivstakk israelsk mann i Jerusalem

Den israelske mannen ble lettere skadet i mandagens angrep. Terroristen ble arrestert.

Åstedet for knivangrepet mandag 16. mai (Foto: Magen David Adom)
Åstedet for knivangrepet mandag 16. mai (Foto: Magen David Adom)

Det var den 26 år gamle ultra-ortodokse jødiske mannen Yehoshua Frank som ble angrepet. Han ble knivstukket i overkroppen og i en skulder, melder Jerusalem Post og Yedioth Aharonoth.

Ambulansepersonell fra Magen David Adom kom raskt til åstedet der de ga Frank førstehjelp før han ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Ifølge en akuttmedisiner var Yehoshua Frank ved bevissthet hele tiden, og hadde fortalt at han gikk sammen med familien sin da han plutselig ble angrepet.

Knivstikkingen fant sted i gaten Hanevi’im, som går fra det sentrale Jerusalem til Damascus-porten, som er en av inngangene til Gamlebyen. Mange ultra-ortodokse jøder bor i dette området.

En talsmann for politiet i Jerusalem fortalte at politi og sikkerhetspersonell stasjonert ved Damascus-porten hørte skrik om hjelp. De rykket ut så fort de kunne og ble vitner til at terroristen knivstakk Frank før han la på sprang.

Politiet så også at palestineren kastet fra seg kniven mens han løp, og etter kort tid ble han innhentet og arrestert. Det skal dreie seg om en 20 år gammel palestiner fra Vestbredden.

Forrige tirsdag ble to eldre kvinner ble knivstukket i Jerusalem av to maskerte palestinske terrorister. Samme kveld ble en israelsk offiser alvorlig skadet da fire rørbomber eksploderte da en gruppe soldater passerte. De var utplassert langs en vei ved en kontrollpost på Vestbredden, nord for Jerusalem.

Terrorbølgen som startet i september i fjor har avtatt betraktelig de siste månedene. April var den første måneden uten israelske dødsofre, og hittil i mai er ingen flere israelere blitt drept i slike angrep.

Forrige artikkelHaci Akman i MIFF Oslo: Historiske relasjoner mellom jøder og kurdere og dagens forhold mellom Kurdistan og Israel.
Neste artikkelNår en soldat skyter en terrorist som ligger hjelpeløs på bakken
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.