Israel besvarte rakettangrep fra Gaza

Etter at to raketter ble avfyrt mot Israel fra Gaza onsdag kveld, angrep det israelske luftforsvaret to av Hamas’ terrorbaser natt til torsdag.

Rakett avfyrt fra Gaza-stripen inn mot Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi)
Rakett avfyrt fra Gaza-stripen inn mot Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi)

En rakett fra Gaza eksploderte onsdag kveld på et åpent område i Sha’ar Hanegev-regionen i Sør-Israel, ifølge flere rapporter. Det er ikke meldt om skader i eksplosjonen. Det gikk ikke av noen rakettalarm i områdene i nærheten. En annen rakett som også var rettet mot Israel, skal ha eksplodert på Gazas side av grensen, ifølge palestinske medier. Walla News melder at terrorgruppen Omar Hadid-brigaden, som har bånd til Den islamske staten, har tatt på seg ansvaret for rakettangrepet.

Det israelske forsvaret sier i en pressemelding at de holder Hamas-myndighetene ansvarlige for å opprettholde ro og orden i Gaza. IDF vil fortsette sin innsats for å bevare ro og sikkerhet i de sør-israelske lokalsamfunnene i nærheten av Gaza, erklærer de.

Natt til torsdag besvarte det israelske luftforsvaret rakettangrepet ved å bombe to mål i Gaza. Begge målene tilhørte Hamas og var en del av organisasjonens terror-infrastruktur, skriver blant andre Times of Israel og Jerusalem Post.

Forholdet mellom Israel og Gaza har vært mer anspent etter at IDF nylig avdekket to nye terrortunneler som var gravd ut fra Gaza og under grensen mot Israel.

Forrige artikkelMIFF Hamar er i gang
Neste artikkel95 % av sement misbrukes militært
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/