FNs sikkerhetsråd fordømte terrorangrep

Første fordømmelse i de siste måneders terrorbølge.

Sikkerhetsrådets plenumsal (Foto: michellerlee, flickr.com)
Sikkerhetsrådets plenumsal (Foto: michellerlee, flickr.com)

FNs sikkerhetsråd fordømte torsdag kveld enstemmig terrorangrepet på Sarona-markedet i Tel Aviv.

– Medlemmene av sikkerhetsrådet fordømte på det sterkeste terrorangrepet i Tel Aviv, Israel 8. juni 2016, hvor minst fire sivile ble drept og mange flere skadet. De uttrykte sin dypeste sympati og kondolanser til familiene til ofrene og til Israels regjering. De ønsket en rask bedring for de som er skadet, heter det i uttalelsen.

– Medlemmene av sikkerhetsrådet gjentok at terror i alle dets former og utslag utgjør en av de største trusler mot internasjonal fred og sikkerhet, fortsetter den.

Sikkerhetsrådet mener det er viktig at de som utførte, organiserte, finansierte og støttet “disse foraktelige handlinger av terror” blir stilt for retten.

Israels FN-ambassadør Danny Danon sier fordømmelsen fra sikkerhetsrådet er den første siden palestinske terrorister satte i gang en voldsbølge mot israelere høsten 2015.

– Terror i Tel Aviv må bli ansett på samme måte som terror i Paris eller Istanbul, sier Danon til Yedioth Aharonoth.

Forrige artikkelJan Benjamin Rødner i MIFF Trondheim: Israel i går, i dag, i morgen.
Neste artikkelNorges ambassadør viste “Norges dypeste sympati”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.