Fire brannbomber, men ingen store opptøyer

Den andre fredagen av muslimenes fastemåned Ramadan gikk relativt rolig for seg i Jerusalem.
Tempelhøyden under Ramadan. (Illustrasjonsfoto: Uzi Yachin / Flickr.com / CC)
Tempelhøyden under Ramadan. (Illustrasjonsfoto: Uzi Yachin / Flickr.com / CC)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Natt til fredag ble det kastet fire brannbomber mot et hus i den jødiske bydelen Armon Hanatziv, ifølge Times of Israel. Brannbombene medførte materielle skader på boligen, men ingen personskader. Fire palestinere fra Hebron ble etter kort tid arrestert, mistenkt for å stå bak angrepet.

 

Titusener til fredagsbønn på Tempelhøyden

Israelske myndigheter har operert med økte innreiserestriksjoner for palestinere fra Gaza og Vestbredden i tiden etter terrordrapene i Tel Aviv 8. juni. Fredag fikk likevel 300 palestinere fra Gaza og 53.000 fra Vestbredden tillatelse til å dra til Tempelhøyden i Jerusalem for å be ved al-Aqsa moskeen. Ifølge COGAT, det offentlige organet som koordinerer samarbeidet mellom Israel og de palestinsk-kontrollerte områdene, tilsvarer disse tallene den vanlige tilstrømningen til Tempelhøyden slik den ser ut fredager flest. Det var opprinnelig planlagt å gi et ekstraordinært høyt antall innreisetillatelser på fredagene under Ramadan, men dette ble ombestemt. Israelske sikkerhetsstyrker er i høy beredskap mot eventuelle truende situasjoner. Dagen i dag forløp fredelig på høyden med den omstridte helligdommen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise