Fire brannbomber, men ingen store opptøyer

Den andre fredagen av muslimenes fastemåned Ramadan gikk relativt rolig for seg i Jerusalem.
Tempelhøyden under Ramadan. (Illustrasjonsfoto: Uzi Yachin / Flickr.com / CC)
Tempelhøyden under Ramadan. (Illustrasjonsfoto: Uzi Yachin / Flickr.com / CC)

Natt til fredag ble det kastet fire brannbomber mot et hus i den jødiske bydelen Armon Hanatziv, ifølge Times of Israel. Brannbombene medførte materielle skader på boligen, men ingen personskader. Fire palestinere fra Hebron ble etter kort tid arrestert, mistenkt for å stå bak angrepet.

 

Titusener til fredagsbønn på Tempelhøyden

Israelske myndigheter har operert med økte innreiserestriksjoner for palestinere fra Gaza og Vestbredden i tiden etter terrordrapene i Tel Aviv 8. juni. Fredag fikk likevel 300 palestinere fra Gaza og 53.000 fra Vestbredden tillatelse til å dra til Tempelhøyden i Jerusalem for å be ved al-Aqsa moskeen. Ifølge COGAT, det offentlige organet som koordinerer samarbeidet mellom Israel og de palestinsk-kontrollerte områdene, tilsvarer disse tallene den vanlige tilstrømningen til Tempelhøyden slik den ser ut fredager flest. Det var opprinnelig planlagt å gi et ekstraordinært høyt antall innreisetillatelser på fredagene under Ramadan, men dette ble ombestemt. Israelske sikkerhetsstyrker er i høy beredskap mot eventuelle truende situasjoner. Dagen i dag forløp fredelig på høyden med den omstridte helligdommen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise