Fire brannbomber, men ingen store opptøyer

Den andre fredagen av muslimenes fastemåned Ramadan gikk relativt rolig for seg i Jerusalem.

Tempelhøyden under Ramadan. (Illustrasjonsfoto: Uzi Yachin / Flickr.com / CC)
Tempelhøyden under Ramadan. (Illustrasjonsfoto: Uzi Yachin / Flickr.com / CC)

Natt til fredag ble det kastet fire brannbomber mot et hus i den jødiske bydelen Armon Hanatziv, ifølge Times of Israel. Brannbombene medførte materielle skader på boligen, men ingen personskader. Fire palestinere fra Hebron ble etter kort tid arrestert, mistenkt for å stå bak angrepet.

 

Titusener til fredagsbønn på Tempelhøyden

Israelske myndigheter har operert med økte innreiserestriksjoner for palestinere fra Gaza og Vestbredden i tiden etter terrordrapene i Tel Aviv 8. juni. Fredag fikk likevel 300 palestinere fra Gaza og 53.000 fra Vestbredden tillatelse til å dra til Tempelhøyden i Jerusalem for å be ved al-Aqsa moskeen. Ifølge COGAT, det offentlige organet som koordinerer samarbeidet mellom Israel og de palestinsk-kontrollerte områdene, tilsvarer disse tallene den vanlige tilstrømningen til Tempelhøyden slik den ser ut fredager flest. Det var opprinnelig planlagt å gi et ekstraordinært høyt antall innreisetillatelser på fredagene under Ramadan, men dette ble ombestemt. Israelske sikkerhetsstyrker er i høy beredskap mot eventuelle truende situasjoner. Dagen i dag forløp fredelig på høyden med den omstridte helligdommen.

Forrige artikkelByen Herzliya vil tilby gratis busstransport på sabbat og helligdager
Neste artikkelHva er uegnet i MIFF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/