IDF innrømmer feiltrinn av soldater etter brannbombeangrep

Etter et terrorangrep på Vestbredden skjøt israelske soldater tre antatte gjerningsmenn, som senere viste seg sannsynligvis å være uskyldige.
Åstedet for steinkaster- og brannbombeangrepet langs vei nr. 443 på Vestbredden 20. juni 2016. (Foto: IDF)
Åstedet for steinkaster- og brannbombeangrepet langs vei nr. 443 på Vestbredden 20. juni 2016. (Foto: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Terrorangrepet fant sted langs vei nr. 443 på Vestbredden sent mandag kveld. Dette er en av hovedveiene mellom Jerusalem og Tel Aviv. Angriperne kastet steiner og molotov-coctails mot forbipasserende biler. De hadde også helt olje utover i veibanen. Tre sivile ble lettere skadet i angrepet. Frontruten i bilen de kjørte ble knust. En av de skadde er israeler, og de to andre er utenlandske turister i 20-årene. De ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem, ifølge Ynetnews.com.

Da israelske soldater kom til åstedet, ble de oppmerksomme på en palestinsk bil som sto parkert like ved åstedet. Soldatene oppfattet situasjonen slik at det var gjerningsmennene som satt i bilen. Det israelske forsvaret har bekreftet at tre palestinere som befant seg i bilen, ble skutt. En 15 år gammel gutt er bekreftet drept og to andre er skadet. En av de skadde ble fraktet til sykehus i Ramallah og en til det israelske Hadassah-sykehuset i Jerusalem. I etterkant av hendelsen er det kommet fram at de skutte palestinerne sannsynligvis ikke var gjerningsmennene likevel. Forsvaret har satt saken under etterforskning.

– Den foreløpige etterforskningen viser at de befant seg i nærheten av åstedet, men at de ikke var involvert i volden, uttalte en talsperson for IDF tirsdag morgen, ifølge Jerusalem Post.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise