13 år gammel jente drept i sin egen seng

En palestinsk terrorist tok seg inn i den israelske bosetningen Kiryat Arba natt til torsdag, og knivstakk 13 år gamle Hallel Yaffa Ariel mens hun lå og sov. En 31 år gammel mann ble også alvorlig skadet i angrepet.

I dette bolighuset ble 13 år gamle Hallel Yaffa Ariel (innfelt nede til høyre i bildet) drept mens hun lå og sov natt til torsdag 30. juni 2016. (Foto: Zaka Rescue Service / privat)
I dette bolighuset ble 13 år gamle Hallel Yaffa Ariel (innfelt nede til høyre i bildet) drept mens hun lå og sov natt til torsdag 30. juni 2016. (Foto: Zaka Rescue Service / privat)

En palestinsk terrorist klatret over gjerdet til bosetningen Kiryat Arba i nærheten av Hebron på Vestbredden natt til torsdag. Der brøt han seg inn i et hjem, gikk inn på et barnerom og knivstakk gjentatte ganger ei jente på 13 år som lå og sov i sin egen seng, ifølge blant andre Ha’aretz.

 

På dette rommet ble den israelske tenåringsjenta drept med kniv av en palestinsk terrorist 30. juni 2016. (Foto: IDF)
På dette rommet ble den israelske tenåringsjenta drept med kniv av en palestinsk terrorist 30. juni 2016. (Foto: IDF)

 

Like etter kom lokale sivile sikkerhetsstyrker til åstedet. En 31 år gammel sikkerhetsvakt ble knivstukket flere steder, blant annet i ansiktet. Andre sikkerhetsvakter trakk våpen, skjøt og drepte terroristen. Den knivstukne vakten ble ytterligere skadet av at han ble truffet av skudd som var rettet mot angriperen. Han ble fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem med alvorlige, men ikke livstruende, skader.

Redningspersonell fra Magen David Adom forteller til Jerusalem Post og Times of Israel at jenta var bevisstløs da de kom til åstedet, og at hun ikke pustet. Hun ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem mens livredningsforsøk pågikk hele veien. Hun døde på sykehuset etter kort tid.

 

Jenta ble kjørt i all hast inn på Shaare Zedek-sykehuset i Jerusalem, men hennes liv stod ikke til å redde. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)
Jenta ble kjørt i all hast inn på Shaare Zedek-sykehuset i Jerusalem, men hennes liv stod ikke til å redde. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)

 

Jentas navn var Hallel Yaffa Ariel. Hun var aktiv i en dansegruppe, og opptrådte i Jerusalem kvelden før hun ble drept. Faren hennes driver en vinforretning. Han er fetteren til Israels landbruksminister Uri Ariel. Huset deres befinner seg like ved grensegjerdet, i utkanten av bosetningen som har om lag 8.000 innbyggere.

 

Hallel Yaffa Ariel sammen med sine foreldre. (Foto: Privat)
Hallel Yaffa Ariel sammen med sine foreldre. (Foto: Privat)

 

Gjerningsmannen var 19 år gammel og kom fra en palestinsk landsby like i nærheten, ifølge det palestinske helsedepartementet.

Norges ambassadør til Israel, Jon Hanssen-Bauer, fordømmer terrorangrepet. Han skriver på Twitter: ”Fordømmer det grusomme drapet på ei 13 år gammel israelsk jente i sengen hennes i bosetningen Kiryat Arba. Terror mot sivile kan aldri rettferdiggjøres.”

Angrepet kommer bare tre dager etter at en sentral Fatah-leder oppfordret: ”Hvert sted du finner en israeler, hogg av ham hodet!”

Her kan du lese en lang rekke eksempler på hvordan palestinske ledere hyller og oppfordrer til terror mot jøder.

Her kan du lese om de palestinske selvstyremyndighetenes belønningssystem for terrorister.

 

Forrige artikkelDette kartet fikk ikke FNs generalsekretær se
Neste artikkelIsraelske fredsaktivister angrepet i Ramallah
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/