Israelske fredsaktivister angrepet i Ramallah

Ni jødiske israelere ble angrepet med steiner og brannbomber da de dro til Ramallah for å gå i middagsselskap onsdag kveld.

Fredsaktivist og journalist Meron Rappaport var blant de ni israelerne som unnslapp lynsjing da de tok seg inn i Ramallah onsdag kveld. (Foto: Twitterkontoen News10)
Fredsaktivist og journalist Meron Rappaport var blant de ni israelerne som unnslapp lynsjing da de tok seg inn i Ramallah onsdag kveld. (Foto: Twitterkontoen News10)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

De ni israelerne reiste inn i Ramallah på eget ansvar for å delta i måltidsfellesskap i et privat hjem der de var invitert. De skulle være med på et av de tradisjonelle kveldsmåltidene som spises av muslimer under fastemåneden Ramadan.

Da de ankom stedet der de var invitert, ble de angrepet av en gjeng unge palestinere som kastet steiner og molotov-coctails mot bilene deres. En av bilene ble satt i brann. Israelerne kom seg unna uten å bli skadet. Åtte av dem klarte å komme seg til grenseovergangen Kalandiya, der de ble møtt av israelske styrker. Den niende ble reddet av palestinske sikkerhetsstyrker, som tok ham med til avhør på politistasjonen. En time senere ble han utlevert til det israelske forsvaret ved kontrollposten Beit El.

En talsmann for IDF sier at alle ni ble innbrakt til videre avhør etter at de var kommet i sikkerhet. Da de reiste inn i Ramallah, brøt de en militær beordring til alle sivile israelere om å holde seg utenfor byer i område A på Vestbredden, som er under de palestinske selvstyremyndighetenes kontroll.

 

Aktive i fredsbevegelse

I hjemmet der de var invitert, bor en palestiner som er kjent for sin innsats for å styrke båndene mellom den israelske venstresiden og palestinere, skriver Ynetnews.com.

Ifølge Times of Israel var de ni israelerne medlemmer av en fredsorganisasjon kalt ”To stater, ett hjemland”. Den jobber for å fremme en konføderasjon som løsning på Israel-Palestina-konflikten. Det innebærer to stater der borgere fra begge sider selv kan velge hvilken av dem de vil bo i, uten å miste sitt opprinnelige statsborgerskap. Organisasjonen har sendt ut en uttalelse der de toner ned alvoret i situasjonen onsdag kveld og påstår at utsendingene ikke følte de hadde grunn til å være redde.

”Det som aller mest skremmer dem som ønsker å opprettholde status quo, er palestinere og israelere som snakker sammen og arbeider sammen”, skriver de.

Israel har tidligere gjort dramatiske erfaringer med hva som kan skje når noen av dets borgere reiser inn i område A på Vestbredden. Under den andre intifadaen ble to reservesoldater lynsjet til døde da de ved en feil kjørte inn i byen. Tidligere i år havnet to soldater i flyktningleiren Kalandiya da de kjørte feil. Bilen deres ble bombardert med brannbomber og de måtte flykte for livet.

Forrige artikkel13 år gammel jente drept i sin egen seng
Neste artikkelTre terrorceller avdekket i Hebron-området
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/