Knivangrep i Netanya

En ultraortodoks jødisk mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene ble knivstukket av en palestinsk terrorist i den sentral-israelske kystbyen Netanya torsdag kveld.

Åstedet like etter terrorangrpet i Netanya torsdag 30. juni 2016. (Foto: Israel Hatzolah / Twitter)
Åstedet like etter terrorangrpet i Netanya torsdag 30. juni 2016. (Foto: Israel Hatzolah / Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Angrepet fant sted på et gatehjørne like i nærheten av en utendørs markedsplass i sentrum av Netanya. Begge ofrene ble knivstukket i overkroppen. Mannen ble moderat skadet, mens kvinnen ble lettere skadet. Begge ble raskt fraktet til et sykehus i byen, ifølge Ha’aretz.

Angriperen var en 46 år gammel palestinsk mann fra Tulkarem, en palestinsk landsby som ligger 16 km fra Netanya, rett på den andre siden av ”den grønne linjen” (våpenhvilelinjen fra 1949 mellom israelsk territorium og Vestbredden). Han ble skutt og drept av en bevæpnet sivil person som ble oppmerksom på angrepet.

Da redningsmannskaper fra Magen David Adom kom til åstedet noen minutter senere, var en gruppe sivile i gang med å forsøke å stanse blødningen på den knivstukne mannen, mens andre var opptatt med å bære den skadde kvinnen bort fra folkemengden ved markedet.

Øyenvitner forteller at de så mannen bli sluppet ut av en bil som kjørte ham til stedet like før angrepet. Derfor har politiet iverksatt leteaksjon etter en mulig medskyldig gjerningsmann.

Dette er det andre knivangrepet denne torsdagen. I det første angrepet ble ei 13 år gammel israelsk jente drept mens hun lå og sov i sin egen seng.

Forrige artikkelBarnemorder blir hyllet som “martyr” og “helt”
Neste artikkelIsraelsk mann drept i skyteangrep mot bil sør for Hebron
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/