Rakett fra Gaza traff barnehage i Israel

Ingen mennesker ble skadet. Israel besvarte angrepet lørdag morgen.
Raketten gjorde betydelig skade på barnehagen (Foto: Israelsk politi)
Raketten gjorde betydelig skade på barnehagen (Foto: Israelsk politi)

Sent fredag kveld avfyrte terrorister i Gaza en rakett mot Israel. Den slo ned i en barnehage i den israelske grensebyen Sderot, som ligger nordøst for Gazastripen. Det meldte Times of Israel samme kveld.

Det var heldigvis ingen mennesker til stede i barnehagen. Ingen ble fysisk skadet da raketten eksploderte, men to personer i nabolaget fikk behandling for sjokk av Magen David Adom. Raketten gjorde imidlertid stor skade på bygningen.

Tidligere samme dag ble en annen rakett skutt ut fra Gaza. Den slo ned og eksploderte i et åpent område av Sha’ar Hanegev-regionen uten å gjøre skade på mennesker eller materiell.

Rakettangrepene utløste alarmen flere ganger i Sderot og området rundt.

Kartet viser den israelske byen Sderot.

Det israelske flyvåpenet responderte lørdag morgen på rakettangrepene ved å bombe og ødelegge fire mål som tilhører Hamas i Gaza. Det skriver blant andre Jerusalem Post.

Ingen personer skal være skadet, ifølge Hamas.

Målene skal ha inkludert et verksted og to fasiliteter som tilhører Izz ad-Din al-Qassam Brigadene, Hamas’ såkalte militære fløy. I tillegg skal et militært treningssenter som tilhører Islamsk Jihad ha blitt truffet.

–  For å bevare sikkerheten i sør vil IDF fortsatt handle med besluttsomhet mot enhver terrorgruppe som forsøker å ramme Israel og israelere. Hamas er ansvarlig for alt som skjer på området de kontrollerer. Det sa en talsmann for IDF.

https://www.youtube.com/watch?v=YVf3uLnRrME

Rapport om rakettangrepet mot Sderot og Israels svar (Video: Youtube)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise