Rakett fra Gaza traff barnehage i Israel

Ingen mennesker ble skadet. Israel besvarte angrepet lørdag morgen.

Raketten gjorde betydelig skade på barnehagen (Foto: Israelsk politi)
Raketten gjorde betydelig skade på barnehagen (Foto: Israelsk politi)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Sent fredag kveld avfyrte terrorister i Gaza en rakett mot Israel. Den slo ned i en barnehage i den israelske grensebyen Sderot, som ligger nordøst for Gazastripen. Det meldte Times of Israel samme kveld.

Det var heldigvis ingen mennesker til stede i barnehagen. Ingen ble fysisk skadet da raketten eksploderte, men to personer i nabolaget fikk behandling for sjokk av Magen David Adom. Raketten gjorde imidlertid stor skade på bygningen.

Tidligere samme dag ble en annen rakett skutt ut fra Gaza. Den slo ned og eksploderte i et åpent område av Sha’ar Hanegev-regionen uten å gjøre skade på mennesker eller materiell.

Rakettangrepene utløste alarmen flere ganger i Sderot og området rundt.

Kartet viser den israelske byen Sderot.

Det israelske flyvåpenet responderte lørdag morgen på rakettangrepene ved å bombe og ødelegge fire mål som tilhører Hamas i Gaza. Det skriver blant andre Jerusalem Post.

Ingen personer skal være skadet, ifølge Hamas.

Målene skal ha inkludert et verksted og to fasiliteter som tilhører Izz ad-Din al-Qassam Brigadene, Hamas’ såkalte militære fløy. I tillegg skal et militært treningssenter som tilhører Islamsk Jihad ha blitt truffet.

–  For å bevare sikkerheten i sør vil IDF fortsatt handle med besluttsomhet mot enhver terrorgruppe som forsøker å ramme Israel og israelere. Hamas er ansvarlig for alt som skjer på området de kontrollerer. Det sa en talsmann for IDF.

https://www.youtube.com/watch?v=YVf3uLnRrME

Rapport om rakettangrepet mot Sderot og Israels svar (Video: Youtube)

Forrige artikkel– Palestinsk terrorisme og muslimsk hykleri
Neste artikkelPopulært naturlig kosttilskudd fra Israel på torget.miff.no
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.