Tel Aviv-terrorister var inspirert av IS

De palestinske terroristene som drepte fire personer i Tel Aviv i juni, var inspirert av Den islamske staten.
De tre mennene på bildet har tilstått å ha stått bak skyteangrepet i Tel Aviv der fire personer ble drept 8. juni 2016. (Foto: Flash90)
De tre mennene på bildet har tilstått å ha stått bak skyteangrepet i Tel Aviv der fire personer ble drept 8. juni 2016. (Foto: Flash90)

Dette kom fram i tiltalen som ble tatt ut mot drapsmennene mandag, ifølge blant andre Times of Israel. I tiltalen står det at de var inspirert av IS, men at de ikke var medlemmer eller på annen måte formelt knyttet til organisasjonen.

Fetterne Muhammad og Khalid Muhamra skjøt og drepte fire israelere i en restaurant i området Sarona Market i Tel Aviv om kvelden 8. juni. En tredje palestinsk mann, Younis Ayash Musa Zayn, er tiltalt for medvirkning til angrepet. De tre har fortalt i avhør at de planla angrepet i et halvt år. Først planla de å utføre et skyteangrep på et passasjertog, men senere la de om planen da de mente det ble for vanskelig å smugle våpnene sine forbi sikkerhetsvaktene på togstasjonene. Den eksakte restauranten ble tilfeldig valgt som åsted den samme dagen. Alle tre mennene er i 20-årene og kommer fra den palestinske landsbyen Yatta utenfor Hebron.

Muhammad Muhamra var den første til å bli tilhenger av terrorgruppen Den islamske staten. Han ble radikalisert via internett mens han bodde i Jordan. Fetterne begynte å planlegge angrepet kort tid etter at han flyttet hjem igjen i januar.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise