Israelske styrker forsøkt påkjørt mens de beslagla våpen

Mens israelske styrker aksjonerte mot illegal våpenproduksjon på Vestbredden onsdag morgen, kjørte en palestinsk bil i full fart mot dem.

Dette er noe av våpenproduksjonsutstyret som ble beslaglagt av israelske styrker på Vestbredden 13. juli 2016. (Foto: IDF)
Dette er noe av våpenproduksjonsutstyret som ble beslaglagt av israelske styrker på Vestbredden 13. juli 2016. (Foto: IDF)

Det israelske grensepolitiet har innledet etterforskning av saken, som de antar var et bevisst angrep med bil ifølge blant andre Times of Israel, Jerusalem Post og Ynetnews.com. Grensepolitimannskapene var på oppdrag i byen al-Ram på Vestbredden da en palestinsk bil kom kjørende i høy fart rett mot dem. En av grensepolitimennene skjøt mot bilen i selvforsvar, fordi han opplevde situasjonen som truende. En palestinsk passasjer ble drept. En annen person i bilen ble skadet. Den tredje av dem som befant seg i bilen, ble innbrakt til avhør uskadet.

Oppdraget troppene var i gang med da det antatte angrepet skjedde, var å avsløre og stanse en illegal base for våpenproduksjon. Illegale lokalt produserte skytevåpen har vært brukt i en rekke terrorangrep mot israelere de siste ti månedene, og det israelske forsvaret har siden begynnelsen av året avslørt og stengt 16 produksjonssteder. Mer enn 200 våpen er beslaglagt i disse aksjonene.

Forrige artikkelIsraelsk beduin forsvant i Gaza
Neste artikkelTheresa May og Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/