Sikkerhetsvakt avverget terrorangrep på trikken i Jerusalem

Palestiner med bomber og kniver ble stanset like før han skulle gå om bord.

Politiet sperret av området ved trikkestoppet (Skjermdump av video fra israelsk politi)
Politiet sperret av området ved trikkestoppet (Skjermdump av video fra israelsk politi)

Takket være en årvåken sikkerhetsvakt unngikk passasjerer på trikken i Jerusalem å bli ofre i et større terrorangrep søndag morgen. Det skriver israelske medier, deriblant Times of Israel og Jerusalem Post.

Vaktmannen la merke til den mistenkelige mannen som sto bak en trikkestasjon i Jaffa-gaten med en bag på skulderen. Vakten tok kontakt og ba om å få se innholdet. Da han oppdaget at bagen inneholdt eksplosiver trakk han pistolen og beordret terroristen til å legge seg ned på bakken.

Trikken i Jerusalem
Jerusalem Light Rail (illustrasjonsfoto). Foto: Ricardo Tulio Gandelman, flickr.com.

Politiet ble tilkalt og ankom etter kort tid. Den arresterte palestineren skal være i 20-årene og fra landsbyen Beit Ula i nærheten av Hebron på Vestbredden.

Ifølge en senere uttalelse fra politiet inneholdt bagen tre rørbomber som var koblet sammen, i tillegg til flere kniver og mobiltelefoner. Gatene i området ble avstengt og trikken stanset opp i en time mens eksplosivene ble uskadeliggjort av bombeeksperter.

– Takket være årvåkenheten til en sikkerhetsvakt fra trikkeselskapet, ble et stort terrorangrep avverget i morges. Vår henstilling til publikum er å fortsette den daglige rutinen, være årvåken og aldri gi etter for terror. Det sa ordfører i Jerusalem, Nir Barkat, i en uttalelse etter at hendelsen ble kjent.

Sikkerhetsvakten og en politimann forteller i denne videoen om hva som skjedde.

Forrige artikkelSommerfest i Spangereid med Hallgrim Berg
Neste artikkelTo soldater drept i ulykke på Golan-høydene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.