To soldater skadet i terrorangrep

En palestinsk terrorist angrep to israelske soldater og stakk dem med et skrujern mandag ettermiddag.

Åstedet for knivangrepet 18. juli 2016. (Foto:Gush Etzion Regional Council)
Åstedet for angrepet 18. juli 2016. (Foto:Gush Etzion Regional Council)

Angrepet skjedde utenfor den palestinske flyktningleiren El Arub i Hebron-området, langs vei nr 60, ifølge Jerusalem Post og Ynetnews.com. Angriperen oppsøkte soldatene mens de patruljerte langs veien. Han var i besittelse av en kniv og et skrujern, og han hogg mot begge soldatene med skrujernet. En av de skadde soldatene klarte å trekke våpen og uskadeliggjorde angriperen ved å skyte ham.

Begge ofrene slapp fra angrepet med lettere skader. De er fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem. Begge er menn i 20-årene.

Angriperen ble alvorlig skadet og er sendt til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Han kommer fra landsbyen Beit Fajar og er til daglig matematikklærer.

Soldatene som patruljerte området, hadde som hovedoppgave å forhindre palestinske steinkasterangrep langs veistrekningen, som i mange år har vært tungt belastet med terror. Langs en 16 km lang strekning av vei nr 60 i Hebron-fjellene er 25 personer blitt drept av palestinske terrorister de siste 22 årene. Det nyeste terrordrapet var da rabbineren Miki Mark ble drept mens han kjørte fra sitt hjem i bosetningen Otniel mot Jerusalem 1. juli. Også flere andre steder langs vei nr 60 er det begått en rekke terrorangrep, ikke minst i området ved Gush Etzion-krysset like sør for Jerusalem.

Den pågående terrorbølgen mot Israel startet 13. september 2015. 40 terrorofre er blitt drept og 517 skadet. Det er begått 156 knivangrep, 98 skyteangrep, 46 bilangrep og en bussbombing.

Søndag avverget en sikkerhetsvakt et bombeangrep mot Jerusalem-trikken.

Forrige artikkelTo soldater drept i ulykke på Golan-høydene
Neste artikkelUkjent drone fløy inn i Israel fra Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/