To soldater skadet i terrorangrep

En palestinsk terrorist angrep to israelske soldater og stakk dem med et skrujern mandag ettermiddag.

Åstedet for knivangrepet 18. juli 2016. (Foto:Gush Etzion Regional Council)
Åstedet for angrepet 18. juli 2016. (Foto:Gush Etzion Regional Council)

Angrepet skjedde utenfor den palestinske flyktningleiren El Arub i Hebron-området, langs vei nr 60, ifølge Jerusalem Post og Ynetnews.com. Angriperen oppsøkte soldatene mens de patruljerte langs veien. Han var i besittelse av en kniv og et skrujern, og han hogg mot begge soldatene med skrujernet. En av de skadde soldatene klarte å trekke våpen og uskadeliggjorde angriperen ved å skyte ham.

Begge ofrene slapp fra angrepet med lettere skader. De er fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem. Begge er menn i 20-årene.

Angriperen ble alvorlig skadet og er sendt til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Han kommer fra landsbyen Beit Fajar og er til daglig matematikklærer.

Soldatene som patruljerte området, hadde som hovedoppgave å forhindre palestinske steinkasterangrep langs veistrekningen, som i mange år har vært tungt belastet med terror. Langs en 16 km lang strekning av vei nr 60 i Hebron-fjellene er 25 personer blitt drept av palestinske terrorister de siste 22 årene. Det nyeste terrordrapet var da rabbineren Miki Mark ble drept mens han kjørte fra sitt hjem i bosetningen Otniel mot Jerusalem 1. juli. Også flere andre steder langs vei nr 60 er det begått en rekke terrorangrep, ikke minst i området ved Gush Etzion-krysset like sør for Jerusalem.

Den pågående terrorbølgen mot Israel startet 13. september 2015. 40 terrorofre er blitt drept og 517 skadet. Det er begått 156 knivangrep, 98 skyteangrep, 46 bilangrep og en bussbombing.

Søndag avverget en sikkerhetsvakt et bombeangrep mot Jerusalem-trikken.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise