Hamas-terrorist drept i skuddveksling med IDF

Israelske soldater gjennomførte i natt raid mot terrorcellen som drepte rabbi Miki Mark 1. juli.

Israelske soldater i Hebron. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Israelske soldater i Hebron. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Terroristen Muhammad al-Fakih (29) ble drept i skuddvekslingen som brøt ut da israelske soldater gjennomførte en arrestoperasjon i landsbyen Surif nord for Hebron natt til onsdag 27. juli. Tre medlemmer av den samme terrorcellen ble arrestert, melder Times of Israel.

Fakih åpnet ild mot israelske soldater fra boligen hvor han skjulte seg. IDF svarte med å skyte flere panserbrytende raketter mot boligen. Deretter ble en bulldoser benyttet. Da israelske soldater til slutt gikk inn i bygningen, fant de Fakih død på innsiden. Ingen israelske soldater ble skadet i operasjonen.

Målet for arrestoperasjonen var terrorcellen som stod bak drapet på rabbiner Mik Mark 1. juli 2016. Marks kone, Hava, ble alvorlig skadet i skyteangrepet.

Forrige artikkelKlassekampen-skribent tar avstand fra knivstikking av israelske soldater
Neste artikkel– Terrorsupporteren Jibril Rajoub må nektes rolle i olympiske leker
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.