Planla terror fordi turister og jøder besøker Tempelhøyden

En palestinsk student ville sprenge trikkepassasjerer som hevn for at ikke-muslimer får lov å besøke Tempelhøyden.

Her forsøkte en palestinsk terrorist å drepe flest mulig trikkepassasjerer 17. juli 2016. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Her forsøkte en palestinsk terrorist å drepe flest mulig trikkepassasjerer 17. juli 2016. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

Mange sivile liv kunne ha gått tapt dersom den 21 år gamle palestinske studenten Ali Abu Hassan hadde lyktes med sitt forsøk på å angripe trikken i Jerusalem 17. juli. Tirsdag 2. august har det israelske politiet offentliggjort flere detaljer fra etterforskningen. Politiet opplyser at Abu Hassan hadde som mål å gjennomføre et angrep i Jerusalem som ”hevn for at turister og israelske jøder besøker Tempelhøyden”.

 

Propagandaen om Tempelhøyden

Siden 1967 har forordningene om Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem ligget fast. Muslimer har tilnærmet ubegrenset adgang til stedet, og de har full adgang til å holde bønn der. Jøder, kristne og andre får ikke lov å be der, men har adgang til å besøke stedet til bestemte, avgrensede tider. Som kjent er Tempelhøyden jødedommens helligste sted, mens islam regner den som sitt tredje helligste sted.

En stor del av bakgrunnen for den pågående terrorbølgen mot israelere er at mengder av palestinere tror på et falskt rykte om at al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden er i fare. Ryktet vil ha det til at israelske myndigheter planlegger å ødelegge den og erstatte den med en jødisk helligdom. Netanyahu har gjentatt en lang rekke ganger at Israel ikke går inn for å forandre status quo. Ryktet fortsetter likevel å spre seg, ikke minst ved hjelp av de palestinske selvstyremyndighetene med Mahmoud Abbas i spissen. Abbas fremmet den grunnløse anklagen til og med fra FNs talerstol 1. oktober, og det var etter dette at terrorbølgen eskalerte.

 

Ville ramme så mange som mulig

Terroristen som ville sprenge trikkepassasjerer i vrede over at ikke-muslimer i det hele tatt beveger seg inn på Tempelhøyden, var bevæpnet med tre rørbomber som han hadde forbundet til ett kraftig eksplosiv. Bombene var dekket med spikere og skruer som var dyppet i rottegift. Han hadde i tillegg med seg to kniver. Med oppskrift funnet på internett hadde han utviklet bombene selv. Han tok seg ulovlig inn i Jerusalem. Deretter tok han en buss til sentrum og gikk nedover Jaffa-gaten på leting etter et bombemål. Han har forklart i avhør at han først og fremst så etter en restaurant med mye folk, men at han bestemte seg for heller å ramme trikken da han så at et stort antall mennesker gikk om bord. Takket være en årvåken sikkerhetsvakt ble han avslørt og pågrepet før han rakk å detonere bombene.

Tirsdag 2. august ble mannen tiltalt for drapsforsøk, våpenproduksjon og planlegging av kriminelle handlinger, skriver Times of Israel.

 

Denne videoen viser politiet som anholder terroristen like etter pågripelsen:

 

Forrige artikkelKeter selges til britisk investeringsfond
Neste artikkelPalestinsk far sendte fire år gammel sønn mot soldater og oppmuntret dem til å skyte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/