Terrorangrep på Oljeberget

En ung israeler ble angrepet med stikkvåpen. Politiet jakter en arabisk angriper.

Den blodige skjorten til den jødiske tenåringen som ble knivstukket i A-Tur i Øst-Jerusalem torsdag 11. august 2016. (Foto: Micky Rosenfeld, talsmann israelsk politi)
Den blodige skjorten til den jødiske tenåringen som ble knivstukket i A-Tur i Øst-Jerusalem torsdag 11. august 2016. (Foto: Micky Rosenfeld, talsmann israelsk politi)

En ung jødisk mann (politiets talsmann skriver 18 år på Twitter, Yedioth Aharonoth melder at han er 26 år i en tidlig melding) ble torsdag ettermiddag angrepet i et område i nærheten av den jødiske bydelen Beit Hoshen og den palestinske bydelen A-Tur på Oljeberget i Øst-Jerusalem. Politiet opplyser at mannen ble angrepet med et stikkvåpen i ryggen og i nakken, muligens en skrujern. Angriperen blir identifisert som en del av “minoriteten” – sannsynligvis en palestiner eller en israelsk araber.

Offeret for angrepet er lett til moderat skadet. Han får behandling på Hadassah-sykehuset. Angriperen blir jaktet av israelske politistyrker.

For to dager siden varslet israelsk politi at de skal bygge seks nye politistasjoner i arabiske bydeler i Øst-Jerusalem. Det skal også settes inn 1200 nye politimenn og 200 overvåkningskameraer for å bekjempe kriminalitet og terror i områdene.

Forrige artikkelIDF etterforsker 20 skyteepisoder
Neste artikkelKom til MIFF Forum i Stavanger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.