Hizbollah-celler på Vestbredden avslørt

Israelske sikkerhetsstyrker har avdekket flere nyopprettede terrorceller fra Hizbollah i de palestinske selvstyreområdene på Vestbredden.
Propagandaplakat av Hizbollah og lederen Hassan Nasrallah. (Illustrasjonsfoto: Delayed gratification / Flickr.com / CC)

Medlemmene av cellene er arrestert i løpet av de siste månedene, før de rakk å etablere et sterkt lokalt nettverk og før de klarte å gjennomføre noen av sine planlagte angrep. Dette ble offentliggjort tirsdag av den israelske etterretningstjenesten Shin Bet, ifølge blant andre Jerusalem Post.

De lokale lederne av Hizbollah-cellene ble rekruttert gjennom Facebook av Hizbollah-medlemmer i Gaza og Libanon. Disse skal så selv ha stått for rekrutteringen av cellemedlemmene sine.

Shin Bet opplyser at den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah har arbeidet kontinuerlig de siste årene med å rekruttere mannskaper både på Vestbredden, i Gaza og i Israel, for å utføre terrorangrep mot israelske mål. De rekrutterte cellelederne fikk instruksjoner i hvordan de skulle utføre skyteangrep og selvmordsangrep. De fikk også opplæring i hvordan de kunne gå fram for å klare å rekruttere andre.

 

Planla skyteangrep og bussbombing

En av cellene som ble avdekket, holdt til i Kalkilya. De arresterte medlemmene av cellen hadde fått ordre om å gå til skyteangrep mot en patrulje fra det israelske forsvaret. Cellelederen var først blitt rekruttert gjennom Facebook og mottok deretter videre instruksjoner på e-post. Han rekrutterte fire andre menn i byen til å bli medlemmer av cellen sin. Alle fem ble arrestert før de rakk å gjennomføre det planlagte angrepet. De står nå tiltalt for den militære domstolen i Judea.

I tillegg skal flere ha blitt rekruttert av en Hizbollah-leder i Gaza til å utføre selvmordsangrep på Vestbredden. En av dem hadde fått overført penger fra Hizbollah og gjort avtale om at han skulle gjennomføre et selvmordsbombeangrep på en israelsk buss. Han mottok instruksjoner fra Hizbollah-ledere i Libanon og Syria. Den samme mannen rekrutterte en annen palestiner til å utføre et skyteangrep mot israelske soldater i Jenin med et M-16 maskingevær. Dette skulle han få 60.000 kroner for.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise