En mistenkt er pågrepet for angrepet på Oljeberget

Israelsk politi har arrestert en palestinsk 19-åring som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet på Oljeberget 11. august.

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet offentliggjorde onsdag at politiet har arrestert en 19 år gammel palestinsk mann fra bydelen A-Tur på Oljeberget i Øst-Jerusalem. Han er mistenkt både for terrorangrepet 11. august og for å ha kastet brannbomber og skutt fyrverkeri mot israelske sikkerhetsstyrker 15. april, skriver Times of Israel.

Torsdag 11. august gikk han til angrep mot en jødisk tenåring ved en dagligvarebutikk like ved den jødiske gravlunden på Oljeberget. Angrepsvåpenet var ifølge politiet en ”skarp treplanke” som han plukket opp langs veien og brukte til å stikke offeret. Etter angrepet stanset den skadde tenåringen en forbipasserende bil, som hjalp ham å komme seg til den nærmeste grensepolitistasjonen. Mannskapene der tilkalte redningstjenesten Magen David Adom, som brakte offeret til Hadassah-sykehuset. Grensepolitiet satte i gang leteaksjon etter gjerningsmannen, som kom seg unna åstedet etter angrepet.

 

Flere arrestasjoner

Natt til torsdag arresterte israelske sikkerhetsstyrker seks andre terrormistenkte palestinere på Vestbredden. To av dem ble arrestert i Nablus. Der beslagla sikkerhetsstyrkene ammunisjon, en hjemmelaget granat og en kontantbeholdning. I landsbyen Jaba ble en person arrestert. En hagle, ammunisjon og annet uspesifisert militært utstyr ble beslaglagt. I Bani Naim og Kifl Haris ble ytterligere tre arrestert.

I forrige uke oppsto opptøyer i flyktningleiren Deheisheh utenfor Betlehem, etter at israelske styrker arresterte et medlem av terrororganisasjonen PFLP. Ifølge palestinske medier skal syv palestinere ha blitt skadet under opptøyene.

Forrige artikkelIsraelsk fotballag henter trener fra Norge
Neste artikkelKnivangrep mot jøde i Frankrike
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/