Årets hittil største våpenbeslag på Vestbredden

Natt til tirsdag avdekket israelske sikkerhetsstyrker syv ulovlige våpenfabrikker på Vestbredden. En mengde våpen ble beslaglagt.

Dette er noen av våpnene som ble beslaglagt natt til tirsdag 23. august 2016. (Foto: IDF)
Dette er noen av våpnene som ble beslaglagt natt til tirsdag 23. august 2016. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Aksjonen som ble gjennomført av flere hundre soldater og tjenestemenn fra det israelske forsvaret, etterretningstjenesten Shin Bet og politiet, førte til årets hittil største beslag av ulovlige våpen på Vestbredden. Styrkene gikk til aksjon mot syv våpenfabrikker i områdene rundt Betlehem og Hebron. Til sammen fant de 22 produksjonsverktøy. Flere titalls skytevåpen, våpendeler og ammunisjon ble beslaglagt. Noen av skytevåpnene var importerte utenlandske våpen, mens mange var laget lokalt på de ulovlige fabrikkene. Styrkene beslagla også stjålne kniver, håndjern, amerikanske militæruniformer og annet militært utstyr.

To personer ble arrestert under aksjonen, mistenkt for produksjon og handel med ulovlige våpen. Shin Bet mener at en av dem er en av toppmennene i den ulovlige våpenindustrien i området.

Det oppsto opptøyer underveis, men ingen kom til skade, ifølge Israel Hayom.

Siden starten på 2016 har israelske styrker til sammen avdekket 2 våpenfabrikker med 49 produksjonsenheter for våpen og 300 skytevåpen på Vestbredden. I den samme perioden er det begått mer enn 30 terrorangrep med skytevåpen. Mer enn 30 prosent av terroristene som har slått til dette året, kommer fra de samme områdene som der nattens beslag ble gjort. Mer enn 140 personer er blitt arrestert i løpet av året grunnet mistanke om ulovlig våpenproduksjon og våpenhandel.

Forrige artikkelBesøkte hellig sted på egen hånd – måtte reddes av soldater
Neste artikkelPalestinsk politi slo i hjel arrestert palestiner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/