Steinkasting og knivangrep langs hovedvei på Vestbredden

En israelsk soldat ble knivstukket mens han var med på å stanse palestinske steinkastere på Vestbredden onsdag.

Åstedet for angrepet 24. august 2016. (Foto: Hatzalah Judea & Shomron)
Åstedet for angrepet 24. august 2016. (Foto: Hatzalah Judea & Shomron)

Onsdag kastet to palestinere steiner fra en bil mot andre forbipasserende biler på vei nr. 60 på Vestbredden. Angrepet skjedde i nærheten av den palestinske byen Nablus og den jødiske bosetningen Yitzhar. Etter at steinkasterne traff frontruten på en bil som tilhører det israelske forsvaret, rykket israelske soldater ut mot dem.

Gjerningsmennene forsøkte å komme seg unna i bilen sin, men de israelske styrkene lyktes med å stanse dem mens de forsøkte å foreta en u-sving. Soldatene beordret de to palestinerne til å komme ut av bilen. Den ene av dem trakk kniv da han kom ut, og gikk til angrep mot en av soldatene. Soldaten ble lettere skadet av knivstikk. Den skadde soldaten skjøt og drepte angriperen i selvforsvar. Soldaten er brakt til sykehus i Petah Tikva, ifølge Yedioth Aharonoth.

Tidligere i dag ble et mulig knivangrep avverget da en bevæpnet kvinne ble stanset i en sikkerhetskontroll i Hebron.

Siden 13. september 2015 er 40 terrorofre blitt drept og 527 skadet i palestinske angrep som har vært rettet mot israelere. Det er begått 157 knivangrep og forsøk på knivangrep, 101 skyteangrep og 46 bilangrep i denne perioden, ifølge det israelske utenriksdepartementet. Den siste tiden har vært en rolig periode i denne terrorbølgen, som var på sitt mest intense i fjor høst.

Her kan du lese hele MIFFs dekning av terrorkrigen mot Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise