Steinkasting og knivangrep langs hovedvei på Vestbredden

En israelsk soldat ble knivstukket mens han var med på å stanse palestinske steinkastere på Vestbredden onsdag.

Åstedet for angrepet 24. august 2016. (Foto: Hatzalah Judea & Shomron)
Åstedet for angrepet 24. august 2016. (Foto: Hatzalah Judea & Shomron)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Onsdag kastet to palestinere steiner fra en bil mot andre forbipasserende biler på vei nr. 60 på Vestbredden. Angrepet skjedde i nærheten av den palestinske byen Nablus og den jødiske bosetningen Yitzhar. Etter at steinkasterne traff frontruten på en bil som tilhører det israelske forsvaret, rykket israelske soldater ut mot dem.

Gjerningsmennene forsøkte å komme seg unna i bilen sin, men de israelske styrkene lyktes med å stanse dem mens de forsøkte å foreta en u-sving. Soldatene beordret de to palestinerne til å komme ut av bilen. Den ene av dem trakk kniv da han kom ut, og gikk til angrep mot en av soldatene. Soldaten ble lettere skadet av knivstikk. Den skadde soldaten skjøt og drepte angriperen i selvforsvar. Soldaten er brakt til sykehus i Petah Tikva, ifølge Yedioth Aharonoth.

Tidligere i dag ble et mulig knivangrep avverget da en bevæpnet kvinne ble stanset i en sikkerhetskontroll i Hebron.

Siden 13. september 2015 er 40 terrorofre blitt drept og 527 skadet i palestinske angrep som har vært rettet mot israelere. Det er begått 157 knivangrep og forsøk på knivangrep, 101 skyteangrep og 46 bilangrep i denne perioden, ifølge det israelske utenriksdepartementet. Den siste tiden har vært en rolig periode i denne terrorbølgen, som var på sitt mest intense i fjor høst.

Her kan du lese hele MIFFs dekning av terrorkrigen mot Israel.

Forrige artikkelPalestinsk kvinne arrestert med kniv onsdag
Neste artikkelProblemet med en “demilitarisert palestinsk stat”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/