Hvordan er det å leve i den lille israelske byen Sderot på grensen til Gaza med en konstant trussel om å bli drept eller skadet av raketter?

Det vil vi få svar på de neste ukene. Da kommer Noam Bedein fra Sderot for å holde foredrag i fem av MIFFs lokalforeninger.

Noam Bedein
Noam Bedein
Etter at Israel forlot Gaza i 2005 har Sderot blitt rammet av flere tusen Kassam-raketter og granater skutt ut fra Gaza av terrorister. Mange av byens innbyggere er blitt drept eller fysisk og psykisk skadet i angrepene. I tillegg har rakettene gjort store skader på bygninger og infrastruktur og ført til at store summer har måttet bli brukt på beskyttelsetiltak.
Noam Bedein er leder for Sderot Media Center. På nettsiden sin oppgir de at målet er å tilby israelske og internasjonale nyhetsmedier levende bilder og rapporter om rakettangrepene og den psykologiske virkningen de har på innbyggerne i Sderot.
På den måten håper de å anspore til internasjonal og lokal innsats, både økonomisk og sosialt, for å hjelpe innbyggerne i denne krigsrammede regionen.
Andre mål inkluderer:
  • Å skape bånd og empati mellom den vestlige verden og innbyggere i den vestlige delen av Negev-ørkenen.
  • Å igangsette prosjekter som vil lindre den økonomiske og psykologiske påkjenningen for innbyggere i Sderot og i det vestlige Negev.
  • Å forbedre sikkerheten i Sderot og vestlige Negev gjennom internasjonal kjennskap til rakettangrepene.
  • Å skape en balanse i nyhetsformidlingen om Israel og å fremme en positiv holdning til Israel i de vestlige og internasjonale mediene.

Fra mandag 5. september til onsdag 14 . september vil Bedein holde foredrag i fem forskjellige lokalforeninger i MIFF.

Tittelen på foredraget hans er: Å leve som nærmeste nabo til islamistiske terrorister i Gaza – trusselen fra raketter og tunneler.

 
Kartet viser israelske Sderot på grensen til Gaza-stripen.
Klikk på lenkene under for å se hvor og når du kan høre foredraget hans.
Noam Bedein har besøkt Norge og MIFF tidligere. Nå får vi et gjensyn med oppdatering om dagens situasjon.
Velkommen på MIFF-møter utover høsten, vinteren og våren!
Følg med på møteoversikten på MIFFs nettside (nye møter legges stadig til).
Forrige artikkelIslamistenes endetidsvisjon: Naturen skal hjelpe muslimer å drepe jøder
Neste artikkelNye trusler fra Iran mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.