To palestinere pågrepet med kniv i helgen

Mulige knivangrep avverget ved kontrollpost utenfor Jerusalem og i Hebron.

Denne kniven ble funnet i veska til en palestinsk kvinne i 20-årene lørdag 27. august da hun forsøkte å ta seg fra Vestbredden til Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)
Denne kniven ble funnet i veska til en palestinsk kvinne i 20-årene lørdag 27. august da hun forsøkte å ta seg fra Vestbredden til Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)

To palestinere ble lørdag pågrepet av israelske sikkerhetsstyrker da det ble avdekket at de var bevæpnet med kniv, ifølge blant andre Times of Israel.

Ved kontrollposten Kalandiya like nord for Jerusalem ble en palestinsk kvinne i 20-årene pågrepet og arrestert lørdag ettermiddag, etter at sikkerhetsstyrkene fant en kniv i vesken hennes under en rutinekontroll.

 

Tilsto plan om hevnangrep

Omtrent på samme tid stanset det israelske grensepolitiet en 18 år gammel palestiner ved en kontrollpost i nærheten av Patriarkenes grav i Hebron. Under sikkerhetskontrollen fant grensepolitiet ut at han var i besittelse av en kniv.

Ifølge Israel Hayom har 18-åringen tilstått i avhør at han planla et knivangrep som hevn for sin fetter, en palestinsk terrorist som ble drept mens han utførte et knivangrep i Hebron for et halvt år siden.

 

Skjøt ubevæpnet mann som framsto truende

Fredag ble en palestinsk mann skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker i nærheten av bosetningen Ofra, nord for Ramallah. Mannen kom løpende rett mot sikkerhetsstyrkene, som har rapportert at de oppfattet situasjonen som truende. Etterpå oppdaget de at mannen var ubevæpnet, og det er uklart hva som var hensikten hans med å løpe mot sikkerhetsstyrkene. Selv om det ifølge Israel Hayom er i tråd med vanlig prosedyre å skyte i en slik potensielt farlig situasjon, er soldatene som var til stede satt under etterforskning. Ifølge blant andre Times of Israel er de mistenkt for uaktsomt eller forsettlig drap, men det er ikke tatt ut tiltale på nåværende tidspunkt.

 

Terrorbølgen:

Onsdag 24. august ble en soldat knivstukket i det hittil siste knivangrepet i bølgen av terror som har rammet Israel det siste året.

Siden 13. september 2015 er 40 terrorofre blitt drept og 528 skadet i palestinske angrep som har vært rettet mot israelere. Det er begått 157 knivangrep og forsøk på knivangrep, 101 skyteangrep og 46 bilangrep i denne perioden, ifølge det israelske utenriksdepartementet. Den siste tiden har vært en rolig periode i denne terrorbølgen, som var på sitt mest intense i fjor høst.

Her kan du lese hele MIFFs dekning av terrorkrigen mot Israel.

Forrige artikkelIran bygger to nye atomanlegg
Neste artikkelFatah frykter at Hamas skal få dominans på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/