Skyteangrep og opptøyer ved Josefs grav

En israelsk soldat som sto på vakt mens en gruppe jøder besøkte Josefs grav i Nablus, ble skutt og moderat skadet torsdag morgen.
Josefs grav i Nablus. (Illustrasjonsfoto: www.keveryosef.co.il, via jpost.com)
Josefs grav i Nablus er et populært sted for jødiske pilegrimer. (Illustrasjonsfoto: www.keveryosef.co.il, via jpost.com)

16 busser med jødiske pilegrimer besøkte jødedommens gamle hellige sted Josefs grav i den palestinsk-kontrollerte byen Nablus torsdag morgen. Slike pilegrimsturer gjennomføres månedlig med beskyttelse av israelske sikkerhetsstyrker.

Lokale palestinere gjorde opptøyer da de jødiske besøkende ankom stedet. Opprørerne kastet steiner og molotov-coctails mot de israelske soldatene som holdt vakt. Soldatene lyktes med å oppløse folkemengden, og besøket lot seg derfor gjennomføre som planlagt.

Under oppholdet ved Josefs grav ble soldatene beskutt av ukjente gjerningsmenn. En soldat ble skutt og moderat skadet. Han ble fraktet til sykehus i Petah Tikva. Skuddene ble avfyrt fra den nærliggende flyktningleiren Balata.

Israelske styrker er fortsatt på leting etter gjerningspersonene bak skyteangrepet torsdag kveld, ifølge Jerusalem Post.

Nablus hører til område A på Vestbredden, altså området som er under både sivil og sikkerhetsmessig palestinsk kontroll. Det innebærer at det er forbudt for israelske borgere å ferdes der uten spesialtillatelse. Det er vanlig at jøder som besøker området blir forsøkt angrepet med steinkasting, brannbomber og brennende bildekk, men slike skyteepisoder som på torsdag forekommer noe sjeldnere, ifølge Times of Israel.

Da en gruppe hasidiske ultraortodokse jøder ulovlig tok seg inn til Josefs grav på egen hånd i august, måtte israelske soldater redde dem ut fra området.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise