Skyteangrep og opptøyer ved Josefs grav

En israelsk soldat som sto på vakt mens en gruppe jøder besøkte Josefs grav i Nablus, ble skutt og moderat skadet torsdag morgen.

Josefs grav i Nablus. (Illustrasjonsfoto: www.keveryosef.co.il, via jpost.com)
Josefs grav i Nablus er et populært sted for jødiske pilegrimer. (Illustrasjonsfoto: www.keveryosef.co.il, via jpost.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

16 busser med jødiske pilegrimer besøkte jødedommens gamle hellige sted Josefs grav i den palestinsk-kontrollerte byen Nablus torsdag morgen. Slike pilegrimsturer gjennomføres månedlig med beskyttelse av israelske sikkerhetsstyrker.

Lokale palestinere gjorde opptøyer da de jødiske besøkende ankom stedet. Opprørerne kastet steiner og molotov-coctails mot de israelske soldatene som holdt vakt. Soldatene lyktes med å oppløse folkemengden, og besøket lot seg derfor gjennomføre som planlagt.

Under oppholdet ved Josefs grav ble soldatene beskutt av ukjente gjerningsmenn. En soldat ble skutt og moderat skadet. Han ble fraktet til sykehus i Petah Tikva. Skuddene ble avfyrt fra den nærliggende flyktningleiren Balata.

Israelske styrker er fortsatt på leting etter gjerningspersonene bak skyteangrepet torsdag kveld, ifølge Jerusalem Post.

Nablus hører til område A på Vestbredden, altså området som er under både sivil og sikkerhetsmessig palestinsk kontroll. Det innebærer at det er forbudt for israelske borgere å ferdes der uten spesialtillatelse. Det er vanlig at jøder som besøker området blir forsøkt angrepet med steinkasting, brannbomber og brennende bildekk, men slike skyteepisoder som på torsdag forekommer noe sjeldnere, ifølge Times of Israel.

Da en gruppe hasidiske ultraortodokse jøder ulovlig tok seg inn til Josefs grav på egen hånd i august, måtte israelske soldater redde dem ut fra området.

Forrige artikkelSaudi-Arabias rolle i jihad
Neste artikkelBestill boken “Hvorfor Israel?”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/