Flere angrep og angrepsforsøk i helgen

Israelske sikkerhetsstyrker ble forsøkt angrepet med kniv, skytevåpen og biler i helgen.

Israelske soldater ved Patriarkenes grav i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Nick Thompson / Flickr.com / CC)
Israelske soldater ved Patriarkenes grav i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Nick Thompson / Flickr.com / CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Søndag kveld forsøkte to palestinske menn i en bil å kjøre på israelske politi- og grensepolitimannskaper, ifølge Times of Israel. Forsøket på bilangrep skjedde i flyktningleiren Shuafat i Øst-Jerusalem mens israelske sikkerhetsstyrker utførte et oppdrag der. Grensepolitiet avfyrte skudd mot bilen før noen av sikkerhetsmannskapene rakk å bli skadet. Den ene personen i bilen ble drept og den andre ble moderat skadet.

 

Knivangrepsforsøk i Hebron

Tidligere søndag stanset israelske sikkerhetsstyrker et forsøk på knivangrep ved det jødiske hellige stedet Patriarkenes grav i Hebron, ifølge Israel Hayom.

Angriperne var to 14 år gamle palestinske gutter fra den nærliggende landsbyen Dura. Da de gikk gjennom sikkerhetskontroll med metalldetektor ved en kontrollpost i nærheten av Patriarkenes grav, avslørte sikkerhetsstyrkene at guttene var bevæpnet med kniver. De ble arrestert, og de har tilstått i avhør at de planla å knivstikke israelske soldater.

 

Soldater beskutt fra Gaza

Lørdag kveld ble israelske soldater beskutt fra Gaza mens de patruljerte langs grensen. Ingen av soldatene ble skadet. Like etter midnatt natt til søndag svarte det israelske forsvaret på angrepet ved å gå til luftangrep mot en Hamas-stilling som det antas er stedet der skyteangrepet kom fra. Palestinske kilder sier at fire bomber traff Hamas-stillingen ved grensen. Noen palestinske kilder sier at tre personer ble drept i luftangrepet, men dette er ikke bekreftet offisielt av Hamas eller andre offisielle palestinske kilder, og heller ikke av Israel.

 

Bilangrep i Øst-Jerusalem fredag

En israelsk grensepolitimann ble lettere skadet i beina da han ble truffet av en bil fredag. Bilen nektet å stanse ved en kontrollpost i bydelen Issawiya i Øst-Jerusalem og kjørte bort fra åstedet etter å ha kjørt på grensepolitimannen.

Torsdag ble en 21 år gammel palestinsk kvinne pågrepet på grunn av mistenkelig oppførsel ved kontrollposten Kalandiya utenfor Jerusalem. Hun var bevæpnet med kniv, men kastet den fra seg ved kontrollposten da hun forsto at hun var i ferd med å bli pågrepet. Kniven ble funnet like etterpå. Hun tilsto i avhør at hun planla et knivangrep.

Torsdag ble i tillegg israelske sikkerhetsstyrker angrepet mens de holdt vakt da en gruppe religiøse jøder besøkte det hellige stedet Josefs grav i Nablus.

Forrige artikkelSeks drept og 23 skadet da bygning raste sammen i Tel Aviv
Neste artikkelGranat fra Syria landet i veibane på israelsk side av Golan-høydene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/