Soldater beskutt fra Gaza natt til tirsdag

Flere skyteangrep fra Gaza har funnet sted den senere tiden.

Soldater fra IDF patruljerer ved Gaza-grensen. (Illustrasjonsfoto: IDF.)
Soldater fra IDF patruljerer ved Gaza-grensen. (Illustrasjonsfoto: IDF.)

En palestiner nord på Gaza-stripen skjøt mot israelske soldater på den andre siden av grensen natt til tirsdag 6. september, ifølge Times of Israel.

Som svar på beskytningen angrep israelske tanks to Hamas-stillinger i Gaza, opplyser det israelske forsvaret. Palestinske medier rapporterte at det israelske motangrepet rammet bygninger som tilhører Izz ad-Din al-Qassam Brigadene, Hamas’ væpnede avdeling. Det er ikke meldt om personskader på noen av sidene.

Den senere tiden har flere slike skyteepisoder funnet sted. Lørdag ble israelske soldater beskutt på samme sted. Ni dager tidligere ble israelske marinesoldater beskutt fra en strand i Gaza. Spenningsnivået mellom Israel og Gaza økte etter at et rakettangrep fra Gaza rammet sentrum av den israelske byen Sderot 21. august. Det israelske forsvaret besvarte angrepet ved å ramme 50 mål som tilhører Hamas.

Samme natt som det siste skyteangrepet kom fra Gaza, gjennomførte det israelske forsvaret operasjoner på Vestbredden der seks personer ble arrestert grunnet anklage om å være i tjeneste for terrororganisasjonen Hamas. Et lager av eksplosiver ble beslaglagt i landsbyen Surif, nord for Hebron.

Forrige artikkelSvensk partileder skapte skuffelse i Israel
Neste artikkelBengt-Ove Nordgård i MIFF Bergen: FNs partiskhet overfor Israel.
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/