– Israel venter IS-angrep ved Egypt-grensen innen et halvt år

Det israelske forsvaret har grunn til å tro at terrorister med tilknytning til IS vil gå til angrep ved landets sørlige grense innen et halvt år, ifølge en militær kilde som uttaler seg til The Telegraph.

Grenseområdet mellom Israel og Egypt på Sinai-halvøya. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grenseområdet mellom Israel og Egypt på Sinai-halvøya. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

En høyt posisjonert offiser, som uttaler seg anonymt, sier til den britiske avisen The Telegraph at IS’ avlegger i Sinai-ørkenen, Welayat Sinai, forbereder et større angrep mot Israel. Terroristene med bånd til Islamsk Stat har den senere tiden rustet opp ved å stjele minst en M60 tanks og et lager russiskprodusert antitankskyts. Det israelske forsvaret har grunn til å tro at dette har sammenheng med planer om et større angrep mot Israel ved Egypt-grensen, ifølge kilden.

– Det kan skje i dag, i morgen, om en måned, men innen de neste seks månedene vil vi komme til å stå overfor Welayat Sinai. I løpet av de neste seks månedene vil de forsøke å utføre et angrep og gjøre noe mot Israel, sier offiseren.

Dersom informasjonen hans stemmer, vil det være første gang siden 2012 at Israel angripes fra sør-grensen. Den gangen gjennomførte radikale islamistgrupper en serie med angrep over grensen mot Israel. Den gangen hadde terrorgruppen bånd til Al-Qaida, og kalte seg Ansar Bayt al-Maqdis. Siden 2014 har den samme gruppen sverget troskap til Islamsk Stat. Navnet Welayat Sinai betyr Sinai-provinsen av den islamske staten. Det var den samme gruppen som tok på seg ansvaret for bombingen av et russisk passasjerfly med 224 personer om bord i oktober 2015.

Israel erfarer at terrorgruppen er vesentlig bedre utstyrt nå enn for fire år siden. De siste årene har gruppen i hovedsak hatt fokus på å kjempe mot egyptiske militærstyrker. De er særlig aktive i den østlige delen av Sinai. Det er fra før av kjent at Israel og Egypt samarbeider om å bekjempe terrorgruppene i Sinai. Islamsk Stat har tidligere publisert flere videoer der de framfører trusler mot Israel og det jødiske folk om framtidige angrep. Hittil har ikke IS utført noen sentralt organiserte terrorangrep mot Israel, men enkelte av solo-terroristene som har begått angrep den senere tiden, har erkjent å ha vært inspirert av IS.

Forrige artikkelSkadet i steinkasterangrep etter å ha kjørt feil
Neste artikkelSyria forsøkte å skyte ned israelsk fly
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/