Granatangrep fra Gaza onsdag

Natt til torsdag bombet det israelske luftforsvaret tre Hamas-stillinger nord i Gaza som svar på granatangrepet.

Rakett avfyrt fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Islamistene på Gazastripen har avfyrt mange raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Det er ikke meldt om personskader verken i granatangrepet eller i det israelske svarangrepet, ifølge Times of Israel.

Bombekastergranaten som ble avfyrt fra Gaza onsdag kveld, landet i et åpent område i Eshkol-regionen. Det israelske varslingssystemet registrerte at prosjektilet som var avfyrt, ville slå ned i et ubefolket område. Derfor gikk ikke rakettalarmen av.

Det israelske forsvaret holder Hamas, som regjerende myndighet i Gaza, ansvarlig for alle angrep fra Gaza. Derfor er det rutine at Israel reagerer mot slike angrep ved å ramme Hamas’ terrorinfrastruktur. De fleste av den senere tidens rakett- og granatangrep er utført av mindre terrorgrupper, i mange tilfeller salafister med bånd til IS.

Det forrige angrepet fra Gaza var 21. august. Da eksploderte en rakett fra Gaza i sentrum av den israelske byen Sderot og det israelske forsvaret svarte med en serie luftangrep.

 

 

Forrige artikkelSkremmende ord fra en folkevalgt
Neste artikkelStadig nye granater fra Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/