Nye terrorangrep i Jerusalem og på Vestbredden

Knivangrepet i Jerusalem og bilangrepet på Vestbredden ble stanset av israelske sikkerhetsstyrker.

Terrorangrep ved Damaskusporten
Terrorangrep ved Damaskusporten

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

På fredag fant to angrep sted både i Jerusalem og på Vestbredden.

Grensepolitiet skjøt og drepte en jordansk mann idet han prøvde å knivstikke en kvinnelig offiser ved Damaskusporten i gamlebyen i Jerusalem på fredag, rapporterer politiet. Offiseren ble ikke skadet i angrepet.

Angriperen ankom Damaskusporten fra innsiden av gamlebyen og nærmet seg en gruppe politioffiserer med kniv i hånden. Offiserene så mannen komme mot dem med kniven og skjøt mot ham, sier politiet. Da de kroppsvisiterte mannen fant politiet tre kniver.

Den 28 år gamle gjerningsmannen hadde med seg et jordansk pass, men politiet etterforsker enda om han også har et palestinsk identifikasjonskort. Navnet på mannen har enda ikke blitt publisert.

Angriperen tok seg inn til Israel gjennom Allenbygrensa torsdag ettermiddag. Det er enda ikke klart hvorfor han var i Israel, men det er mulig at han besøkte Jerusalem på grunn av den muslimske helligdagen Eid al-Adha, som avsluttes på fredag.

Området har blitt stengt og flere politioffiserer har ankommet stedet, sier talsmannen for politiet.

Dette er det første angrepet ved Damaskusporten på nesten seks måneder. I fjor ble området utsatt for flere knivangrep og skyteangrep begått av palestinere.

I tillegg skjedde det enda et angrep fredag ettermiddag i Kiryat Arba, som er på Vestbredden, da to palestinere kjørte bilen sin mot passasjerer som ventet ved et busstopp, ifølge Times of Israel. Tre israelske tenåringer ble lett skadet i angrepet og er tatt til sykehuset Jerusalem Shaare Tzedek Medical Center. Israelske soldater skjøt og drepte mannen som kjørte bilen, mens den kvinnelige medpassasjeren ble skutt i magen og ble deretter kjørt til det samme sykehuset som terrorofrene. IDF soldater gjennomsøkte bilen til angriperne og fant en kniv.

I juli angrep en jordansk mann bilen til en israelsk kvinne nær Genesaretsjøen. Det førte til at hun kjørte inn i autovernet . Da hun stanset, hoppet mannen ut av buskene og angrep kvinnen. Det var tydelig at han prøvde å dra kvinnen ut av bilen.

Terroren i Israel har gått betydelig ned i løpet av de siste månedene.

Forrige artikkelForsøker å slå ned Israels sikkerhetsbarriere med bibelvers
Neste artikkelKvinnelig håndballag fra Israel spiller to kamper i Bergen denne helgen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.