Nye terrorangrep i Jerusalem og på Vestbredden

Knivangrepet i Jerusalem og bilangrepet på Vestbredden ble stanset av israelske sikkerhetsstyrker.
Terrorangrep ved Damaskusporten
Terrorangrep ved Damaskusporten
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

På fredag fant to angrep sted både i Jerusalem og på Vestbredden.

Grensepolitiet skjøt og drepte en jordansk mann idet han prøvde å knivstikke en kvinnelig offiser ved Damaskusporten i gamlebyen i Jerusalem på fredag, rapporterer politiet. Offiseren ble ikke skadet i angrepet.

Angriperen ankom Damaskusporten fra innsiden av gamlebyen og nærmet seg en gruppe politioffiserer med kniv i hånden. Offiserene så mannen komme mot dem med kniven og skjøt mot ham, sier politiet. Da de kroppsvisiterte mannen fant politiet tre kniver.

Den 28 år gamle gjerningsmannen hadde med seg et jordansk pass, men politiet etterforsker enda om han også har et palestinsk identifikasjonskort. Navnet på mannen har enda ikke blitt publisert.

Angriperen tok seg inn til Israel gjennom Allenbygrensa torsdag ettermiddag. Det er enda ikke klart hvorfor han var i Israel, men det er mulig at han besøkte Jerusalem på grunn av den muslimske helligdagen Eid al-Adha, som avsluttes på fredag.

Området har blitt stengt og flere politioffiserer har ankommet stedet, sier talsmannen for politiet.

Dette er det første angrepet ved Damaskusporten på nesten seks måneder. I fjor ble området utsatt for flere knivangrep og skyteangrep begått av palestinere.

I tillegg skjedde det enda et angrep fredag ettermiddag i Kiryat Arba, som er på Vestbredden, da to palestinere kjørte bilen sin mot passasjerer som ventet ved et busstopp, ifølge Times of Israel. Tre israelske tenåringer ble lett skadet i angrepet og er tatt til sykehuset Jerusalem Shaare Tzedek Medical Center. Israelske soldater skjøt og drepte mannen som kjørte bilen, mens den kvinnelige medpassasjeren ble skutt i magen og ble deretter kjørt til det samme sykehuset som terrorofrene. IDF soldater gjennomsøkte bilen til angriperne og fant en kniv.

I juli angrep en jordansk mann bilen til en israelsk kvinne nær Genesaretsjøen. Det førte til at hun kjørte inn i autovernet . Da hun stanset, hoppet mannen ut av buskene og angrep kvinnen. Det var tydelig at han prøvde å dra kvinnen ut av bilen.

Terroren i Israel har gått betydelig ned i løpet av de siste månedene.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise