To politioffiserer hardt skadet i knivangrep i Jerusalem

Politioffiserer ble skadet i et angrep utenfor Herodesporten i Jerusalem mandag morgen.

Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodes-porten i Jerusalem etter at to politimenn ble knivstukket av en palestinsk terrorist 19. september. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)
Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodes-porten i Jerusalem. (Illustrasjon: Yonatan Sindel, Flash90)

To politioffiserer ble skadet i et knivangrep utenfor Herodesporten i gamlebyen i Jerusalem mandag morgen, opplyser politiet ifølge Times of Israel. Dette er fjerde dagen på rad det har vært angrep i Jerusalem og på Vestbredden.

En ung kvinnelig offiser, rundt tjue år gammel, ble hardt skadet i angrepet. En 45 år gammel mannlig offiser ble lettere skadet, ifølge ambulansetjenesten Magen David Adom.

Angriperen ble skutt og kritisk skadet, ifølge politiet. Mannen skal ha kommet bakfra og knivstukket politioffiserene før han ble skutt.

Den kvinnelige offiseren ble innlagt på Shaare Zedek sykehuset. Den mannlige offiseren ble innlagt på Hadassah Ein Kerem sykehuset, ifølge Magen David Adom. Kvinnen ble knivstukket i halsen og var bevistløs. Hun er nå koblet til respirator. Den mannlige offiseren fikk flere knivstikk i den øvre delen av kroppen, men var ved bevissthet da han ankom sykehuset.

Flere politimenn ankom stedet hvor angrepet skjedde for å sikre området rundt Herodesporten.

Angriperen er identifisert som en tjue år gammel innbygger fra bydelen Ras al-Amoud i Øst-Jerusalem. Navn på angriperen eller ofrene er foreløpig ikke oppgitt til pressen.

Israelske sikkerhetsstyrker har økt sikkerheten før de jødiske helligdagene og på grunn av økningen av voldlige angrep de siste dagene, sa statsminister Benjamin Netanyahu på søndag. Han la vekt på at han selv skal møte sikkerhetsstyrkene for å forsikre seg om at Israel er forberedt på å forsvare sitt folk.

I løpet av helgen var det seks angrep, fire knivangrep, et bilangrep og steinkasting. Disse angrepene overrasket israelerne siden volden som herjet landet i slutten av 2015 og begynnelsen av 2016 hadde roet seg. Nå frykter folk at angrepene kommer til å øke.

Den muslimske Eid al-Adha helligdagen og september er alltid en tid for en økning i voldelig palestinsk aktivitet, sa en anonym kilde i militæret på lørdag. Motivasjonen for å angripe israelere forblir høy. Siden oktober i fjor har 35 israelere og fire utenlandske sivile blitt drept i en bølge av palestinske terrorangrep. Rundt 200 palestinere er også blitt drept av israelske sikkerhetsstyrker siden i fjor, de fleste da de ble stanset i angrep mot israelere eller i andre konfrontasjoner med israelske  styrker.

Forrige artikkelTor-Bjørn Nordgaard i MIFF Oslo: Israel – drømmepartner og terrormål
Neste artikkelPolitiet mistenker Balad for å ha smuglet millioner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.