Angrepene fortsetter for femte dag på rad

Ingen israelere skadet etter angrep tirsdag morgen.

Israelske soldater i Hebron. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Israelske soldater i Hebron. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Tirsdag morgen forsøkte en palestinsk tenåring å knivstikke en israelsk soldat i nærheten av Hebron, opplyser det israelske forsvaret til Times of Israel. Angriperen ble skutt og drept i selvforsvar av israelske styrker. Han er identifisert som Issa Salem Tarayrah, 16 år. Knivangrepet skjedde under en sikkerhetssjekk ved en grenseovergang.

Angrepet er ett av ni i løpet av mindre enn en uke. De fleste angrepene har funnet sted i Jerusalem og Hebron-området, hvor palestinere bor nær jødiske bosettere og israelske militærstyrker.

En israelsk buss ble utsatt for steinkasting da den kjørte gjennom bydelen Wadi al-Joz i Jerusalem. Bussjåføren ble lettere skadet og politiet leter nå etter steinkasterne, ifølge Yedioth Aharonot.

Natt til tirsdag arresterte israelske soldater i Hebron en palestinsk mann som prøvde å knivstikke en av dem, ifølge Times of Israel. Soldatene sto på vakt i bydelen Abu Sneina da de ble oppmerksomme på mannen. Han gikk til angrep da soldatene ba ham om å identifisere seg. Soldatene klarte å arrestere ham uten å løsne skudd, mannen er satt i forvaring.

Mandag forsøkte to palestinere fra Hebron å knivstikke en gruppe grensevakter i nærheten av Patriarkenes grav. Angriperne ble skutt og drept, opplyser politiet.

Mandag morgen ble to israelske politimenn skadet i et knivangrep i Jerusalem.

Det fryktes at angrepene ikke kommer til å avta med det første, særlig siden flere jødiske høytider nærmer seg.

Forrige artikkelBrende øker bistanden til palestinerne
Neste artikkelFakkeltog og foredrag i MIFF Lister for å markere Krystallnatten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.