Palestinsk jente nekter for å ha ønsket å dø i angrep

Jenta ble stanset i en kontrollpost på onsdag i frykt for at hun skulle utføre et angrep.
Kontrollposten Kalandiya, rett nord for Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia)
Kontrollposten Kalandiya, rett nord for Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den 12 år gamle palestinske jenta som onsdag ga inntrykk av å ville utføre et terrorangrep ved en kontrollpost i Alfei Menashe, uttalte like etterpå at hun hadde ønsket å dø der tanten hennes døde i et selvmordsangrep. Nå nekter hun plutselig for å ha sagt dette, forteller Yedioth Aharonot.

Hun fortalte israelske Kanal 2 på torsdag at hun bare ville se hvor tanten hennes ble drept. Hun mener at hun aldri ønsket å dø og at hun ikke planla å hevne tantens død. Jenta ble lettere skadet da israelske sikkerhetsstyrker, i frykt for at jenta hadde våpen, prøvde å avverge et angrep. Hun fortsatte å nærme seg soldatene selv om de ba henne om å stanse. Selv forteller jenta at hun ikke forsto soldaten som snakket til henne på hebraisk.

Jenta heter Bara’as Ramadan Owaisi og kommer fra Kalkylia. Hun hadde tydeligvis klart å komme seg på egen hånd til kontrollposten i Alfei Menashe.

Faren til Bara’a uttrykte sinne for at soldatene skjøt dattera fordi hun var ung og ubevæpnet. Samtidig forstår han ikke hvordan hun klarte å komme seg alene til kontrollposten. Sikkerhetsstyrkene ved kontrollposten forteller at de så jenta ankomme stedet med en veske som de fryktet inneholdt eksplosiver. Derfor ba de henne om å stanse for å kunne avverge et eventuelt angrep. Da jente fortsatte å gå mot dem, skjøt de varselsskudd i lufta. Owaisi fortsatte i deres retning og skal ha puttet hånda under skjorta si. Dette fikk vaktene til å skyte henne i beinet. Etter å ha undersøkt jenta nærmere, fant de ikke noe våpen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise