Palestinsk jente nekter for å ha ønsket å dø i angrep

Jenta ble stanset i en kontrollpost på onsdag i frykt for at hun skulle utføre et angrep.

Kontrollposten Kalandiya, rett nord for Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia)
Kontrollposten Kalandiya, rett nord for Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia)

Den 12 år gamle palestinske jenta som onsdag ga inntrykk av å ville utføre et terrorangrep ved en kontrollpost i Alfei Menashe, uttalte like etterpå at hun hadde ønsket å dø der tanten hennes døde i et selvmordsangrep. Nå nekter hun plutselig for å ha sagt dette, forteller Yedioth Aharonot.

Hun fortalte israelske Kanal 2 på torsdag at hun bare ville se hvor tanten hennes ble drept. Hun mener at hun aldri ønsket å dø og at hun ikke planla å hevne tantens død. Jenta ble lettere skadet da israelske sikkerhetsstyrker, i frykt for at jenta hadde våpen, prøvde å avverge et angrep. Hun fortsatte å nærme seg soldatene selv om de ba henne om å stanse. Selv forteller jenta at hun ikke forsto soldaten som snakket til henne på hebraisk.

Jenta heter Bara’as Ramadan Owaisi og kommer fra Kalkylia. Hun hadde tydeligvis klart å komme seg på egen hånd til kontrollposten i Alfei Menashe.

Faren til Bara’a uttrykte sinne for at soldatene skjøt dattera fordi hun var ung og ubevæpnet. Samtidig forstår han ikke hvordan hun klarte å komme seg alene til kontrollposten. Sikkerhetsstyrkene ved kontrollposten forteller at de så jenta ankomme stedet med en veske som de fryktet inneholdt eksplosiver. Derfor ba de henne om å stanse for å kunne avverge et eventuelt angrep. Da jente fortsatte å gå mot dem, skjøt de varselsskudd i lufta. Owaisi fortsatte i deres retning og skal ha puttet hånda under skjorta si. Dette fikk vaktene til å skyte henne i beinet. Etter å ha undersøkt jenta nærmere, fant de ikke noe våpen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise