Terrorist dømt til 9 år i fengsel for angrep i Jerusalem

Han er funnet skyldig i å ha knivstukket to jødiske tenåringer i Jerusalem i fjor.

Åstedet for knivangrepet mandag 16. mai (Foto: Magen David Adom)
Åstedet for knivangrepet mandag 16. mai (Foto: Magen David Adom)

Den israelske araberen John Kakish (21) er funnet skyldig i hatkriminalitet, ifølge Yedioth Aharonot. Mannen knivstakk to ultraortodokse tenåringer ved Damaskus-porten i Jerusalem under den jødiske høytiden shavuot i mai 2015. Dommeren mener at Kakish fortsatt utgjør en trussel for samfunnet og fant det rett å dømme ham deretter. Tingretten i Jerusalem dømte ham til ni års fengsel. I tillegg til fengselsdommen må Kakish betale 10.000 shekel, som tilsvarer 23.000 kroner, til hvert av ofrene.

Dommer Raphael Carmel har tidligere funnet Kakish skyldig i to tilfeller av voldelig overfall med dødelig våpen.

Kakish er en israelsk statsborger og kristen araber. Da han begikk angrepet han nå er dømt for, kjøpte han en kjøkkenkniv på markedet ved Damaskus-porten i det muslimske kvarteret av Gamlebyen i Jerusalem. Etterpå gikk han mot klagemuren og ventet i en gate i nærheten til en gruppe ultraortodokse tenåringer gikk forbi. Kakish angrep deretter gruppen og rakk å knivstikke to av dem før han stakk av. Da han rømte fra stedet, kastet Kakish fra seg jakka og kniven i en bakgate. Så skiftet han klær og barberte seg for å gjøre det vanskelig for politiet å identifisere ham.

Hele hendelsen ble filmet av et overvåkningskamera. Det gjorde det lettere for den israelske etterretningstjenesten Shin Bet å finne ham. Han tilsto i avhør, men mener at han selv er et offer i saken. På Facebook har han postet innlegg som oppfordrer til frigjøring av Jerusalem og Palestina.

Forrige artikkelPalestinsk jente nekter for å ha ønsket å dø i angrep
Neste artikkelNytt forsøk på knivangrep i Kiryat Arba
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.