Rakett fra Gaza avfyrt mot Israel

Det er ikke meldt om fysiske skader etter at raketten traff byen Sderot.
Politiet undersøker åstedet for raketteksplosjonen i Sderot søndag 21. august 2016. (Foto: Israelsk politi)
Politiet undersøker åstedet for raketteksplosjonen i Sderot søndag 21. august 2016. (Foto: Israelsk politi)

Onsdag morgen ble byen Sderot rammet av en rakett skutt opp fra Gaza, ifølge Times of Israel. Raketten slo ned i en gate, og gjorde skader på veibanen, biler og bygninger i nærheten. Ingen personer ble fysisk skadet, men tre innbyggere – deriblant en ung jente og en eldre mann – fikk angstanfall, og ble fraktet til sykehus i Ashkelon.

Raketten utløste alarmen i Sderot og andre tettsteder i området. Flere personer meldte til politiet at de hadde hørt en eksplosjon kort tid etter at alarmen ble utløst. Elevene på en barneskole i nærheten av treffstedet ble evakuert til bomberom da alarmen ble utløst, og unngikk dermed å bli skadet.

Sderots ordfører, Alon Davidi, fortalte til Yedioth Aharonot at det var et mirakel at ingen personer hadde blitt fysisk skadet i angrepet. Etterpå stengte politiet av området for trafikk og fotgjengere.

Den israelske nyhetskanalen i24news melder at jihadister i Salafist-gruppen Ahfad Sahaba Ankaf Beit al-Maqdis skal ha erklært at de avfyrte raketten. Israel holder alltid terrorgruppen Hamas ansvarlig for slike rakettangrep mot Israel, ettersom Hamas har full kontroll over Gazastripen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise